Friskare och slätare hud – det vill vi ha!

Nutrition har verkligen gjort skillnad för min hud. I kombination med ekologisk hudvård blir kombinationen nästintill perfekt. Delar idag med mig några av mina bästa skönhetstips. Ack, du ska icke tro att det räcker med att smörja huden med naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter. Nutrition-Nutrition – Nutrition! Är nyckeln för att åstadkomma strålande hud. Tyngdpunkten på detta inlägg ligger på inre och yttre skönhet.

Tips nummer 1: Avgifta

Vår hud är en återspegling av vår hälsa och är kroppens största organ.  Gifter i kroppen kan försämra utseendet på huden. När du äter giftiga ingredienser speglar det ut i huden. En lösning kan vara att detoxa/rensa kroppen från gifter.  Det är något jag har utövat senaste tiden och som jag vill att ni också provar. När man avgiftar kroppen visar faktiskt huden resultat. Avgiftning är en pågående process och det finns massor med recept. Här kommer några av mina favoriter:

Drick varmt vatten med citron/äppelcidervinäger varje morgon.

Drick gröna Smoothies (fler recept på bloggen kommer upp i mån av tid)

Undvik snabbmat som innehåller kemiska ingredienser

Håll dig till ekologiskt mat i största möjliga mån.  Undvik de mest besprutade livsmedel. Se naturskyddsföreningens listade värstingar. 5 viktiga varor att byta till ekologiskt. 

Motionera (men överdriv inte)

Ät en hög växtbaserad kost, minska raffinerad socker och vete.

Drick mycket vatten och undvik överdriven konsumtion av koffein

Fasta gärna 2 gånger i veckan enligt: 5:2 diet. Upptäck hälsofördelarna med periodisk fasta.

Observera: Va medveten om att avgiftningsprocessen kan ibland orsaka tillfällig hudirritation, finnar eller andra hudbesvär i början.  Överlev med det! Snart visar huden resultatet av dina ansträngningar. Yup!

Tips nummer 2 – Ät ekologisk nyttig kost

Du är vad du äter. Även om detta påstående riktas mot kroppsvikten är det särskilt synligt på huden. Att äta giftig och besprutad livsmedel kan  orsaka tråkig , torr och fjällig hud.

Frisk hud börjar inifrån med den mat du äter. Eftersom huden är ett organ kräver den också näringsämnen för att stråla.

Det finns massor med go skönhetsmat som verkar för att bekämpa torr hud, matt hy, rynkor, fina linjer och acne.

Som sagts håll dig till ekologisk vegetabilisk livsmedel såsom frukt, grönsaker, fullkorn, nötter och frön. Ät färgrik frukt och grönt. Minska konsumtion av socker, vete, soja, mejeriprodukter och jordnötter.

Minska animaliskt protein – Ät vegetabilisk mat rik på omega 3 fettsyror såsom Chia frön, valnötter och gröna grönsaker. Starta din dag (varje dag) med en grön smoothie. Jag gör min gröna smootie med spenat, grönkål, Ingefära, äppeljuice, lime och passar på att blanda i alltifrån Moringa till Chiafrön, Spirulina, chlorella för redig näringsboost. Smoothies är verkligen bästa sättet att få i sig allsidig näring. Resultatet blir en mega nyttig, frisk och go drink. Gott och frisk att svälja ner.

Tips Nummer 3 – Rengör Huden

Att hålla huden ren är mycket viktigt. Många människor använder starka rengöringsmedel som faktiskt kan beröva huden fukt. Använd ett milt rengöringsmedel. Eftersom jag har blandhy och ibland får akne/utslag på grund av dålig sömn och stress är rengöring & fukt viktig för min hud. Afrikansk svart tvål och Rasullera är två naturliga rengöringsprodukter som gör min rengöring till fröjd. So Yummies. När jag är torr föredrar jag att tvätta med rasullera. När jag vill rengöra på djupet kör jag afrikansk svart tvål. Jag rekommenderar inte att man använder tvål varje dag i onödan. Det kan torka ut och ta bort hudens naturliga fettbarriär. Ett sätt att undvika detta är att varva ansiktstvätten med rasullera eller konjak Svamp.

Tips nummer 4  –  Skrubba Huden

Peeling ta bort döda hudceller på ytan. Döda hudceller kan orsaka slöhet och leda till att huden inte kan absorbera din ansiktskräm eller serum som du applicerar. Du behöver inte köpa dyra produkter eller använda starka kemiska exfolieringsprodukter. Du kan göra en egen exfoliering från ditt köksskafferi med havre, honung och socker. Det är lugnande och exfolierande samtidigt. En annan stor naturlig peeling för huden är rå ekologisk äppelcidervinäger (ÄCV). Den innehåller a-hydroxisyror och kan även balansera hudens pH. Perfekt att också använda som toner efter att man exfolierat med afrikansk svart tvål. Om du vill använda, blanda lika delar av ÄCV och vatten och tillämpa på huden med en bomullstuss. Sitt i fem minuter innan du sköljer med ljummet vatten. En annan stor exfolieringsfavorit är kessa handsken. Tvätta med afrikansk vart tvål, skölj av och skrubba sedan huden från döda hudceller med Kessa. Väldigt effektivt och magiskt! Läs tidigare inlägg: Så fixar du marockansk hemma spa. 

Tips nummer 5 Återfukta Huden

Att återfukta huden är viktigt för lysande frisk hud. Om huden inte får tillräckligt med fukt blir den torr.  Därför är det viktigt att dricka tillräckligt. Överdriven rengöring med tvålar kan som sagt också förstöra hudens naturliga skyddande fett. Det är därför viktigt att återfukta huden genom att smörja in den med en naturlig fräsch kräm, salva eller lotion utan kemikalier och andra syntetiska tillsatsämnen.

Har du torr hud? Då är det viktigt att smörja hela kroppen med mjukgörande kräm samt alltid smörja in huden efter bad/dusch. Att återfukta med mjukgörande kräm fungerar som klådstillande och hjälper till att stärka hudens barriärfunktion. Håll dig till ekologisk och naturlig hudvård fri från giftiga tillsatser och konserveringsmedel. Prova Body Bazars ekologiska och naturliga fuktgivande krämer, serum, salvor och lotions.

Tips nummer 6  – Skydda Huden

Solljus är viktigt eftersom det ger huden värdefull vitamin D. För detta ändamål behöver du få ca 10 minuter av solljus dagligen för att ge din kropp den livsviktiga vitamin D. För mycket solljus kan som många av er vet vara skadligt , precis som allt annat överskott. Skaffa hälsosamma solvanor som täcker upp och hatt, i kallare länder rekommenderar jag tillskottet Vitamin D.

Tips nummer 7  – Förbättra cirkulationen i huden med torrborstning

Att hålla blodet flytande och främja lymfsystemet kan hjälpa till att hålla huden glödande! Att torrbosta är en mycket effektiv teknik som förbättrar cirkulationen.  Läs mer om Lymfrening här.

Att öva på torrborstning

Torrborsta 5 -10 minuter varje morgon

Använd en mjuk och naturlig borste

Använd ett lätt tryck när du borstar

Börja att torrborsta vid dina fötter och upp i små rörelser mot ditt hjärta. När du är klar ta en dusch.

Prova gärna Body Bazars NATURLIGA BAD & MASSAGE BORSTE – LÅNG SKAFT. Naturlig, effektiv och miljövänlig!

Tips nummer 8 – Minimera makeup 

En av fördelarna med frisk hud är att inte behöva bära en massa smink. Låt huden andas! Du kan få strålande hud med tipsen ovan.  Jag försöker att inte bära smink hela tiden men älskar min foundation från märket UNE. Det är naturligt och fri från gifter som kan täppa till huden. Välj dina skönhetsprodukter klokt!

ekologisk hudvård

Hoppas dessa tips var givande.  Vad är dina tips för klarare och friskare hud? Dela med dig i kommentarfältet nedan.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

About The Author

2 Responses

  1. Anonym

    Tack för ett mycket bra och inspirerande inlägg! Blev väldigt nyfiken på att läsa mer om torrborstning och hälsofördelar med fasta. Ser fram emot kommande tips 🙂

     
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − two =