Afrikansk traditionell tvål för fet och finnig hy

Har du oljig hy och stora porer. Har du finnar som exploderar ibland.  Hud besvären behöver inte bara bero på hormoner, det kan även bero på oren hy.  En mild och djupgörande ansiktstvätt kan bekämpa obalansen i huden.

Håll huden ren men tänk på följande…

Undvik rengöring som innehåller en massa konstiga kemikalier, som bara förvärrar huden. Förbjudna kemikalier du kan läsa mer om här. 

Tänk på att inte tvätta ansiktet mer än 2-3 gånger om dagen, huden producerar bara mer hudfett då av någon anledning och täpper igen porer vilket resulterar i finnar.

Afrikansk svart tvål är en traditionell tvål som består av 3 ingredienser. 60 % Sheasmör, kakaoaska och skal av plantain skin. Ingredienserna är kanske inte bekanta, men de är till den grad unika att de överraskar varje kund. Ta gärna del av recensionerna på Body Bazar om den svarta tvålen, kanske nästa magiska.
Body Bazars 5 tips

 • Tvätta ansiktet morgon och kväll med African Black soap/afrikansk svart tvål, autentisk från Ghana. Eller tvätta bara när du rengör huden från smink om du har torr hy.
 • Peela gärna huden 2 ggr i veckan. Det ger plats för nya celler att bildas och reparerar huden. Ta hjälp av den svarta tvålen som mycket effektivt tar bort döda hudceller.
 • Drick mycket vatten varje dag. Ingen nyhet, men otroligt viktig!
 • Ät enligt tallriksmodellen och minska ner på snabba kolhydrater och socker.
 • Återfukta med ekologisk rosenvatten och kallpressad organisk argan olja. 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

About The Author

One Response

 1. Angelica

  OOOHH dear body bazar *shout out* ! We miss you 😉
  Kanske vi kan efterfråga ett samlingsinlägg med alla era artiklar om svart tvål länkade och lite kort vad de handlar om? Hade varit intressant!

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven − 10 =