Arganolja och 10 makalösa fördelar du bör känna till.

 

Arganolja har många fantastiska användningsområden! Vi listar upp de 10 mest populära sätten att känna till. Lär dig hur du maximerar användningen steg för steg.

10 i topp listan

  1. Återfukta huden silkigt lent
  2. Hårbalsam för friskare hår
  3. Styla frissan snabbt och enkelt
  4. Anti rynk på naturligtvis
  5. Tappa inte hoppet om känslig hud
  6. Akne be gone!
  7. Skydda och vårda
  8. Graviditet och bristningar
  9. Fot, hand och nagel behandling
  10. Sminkproffsens hemlighet.

 arganolja anvandning

Men först kort om vad är arganolja.

Arganolja är en unik råvara som utvinns ur kärnorna från Argan träd och växer endast i Atlas trakter i Marocko. Ja, enda platsen i världskartan som arganträd trivs på! Oljan är till skillnad från många andra skönhetsoljor mycket rik på nyttiga näringsämnen inklusive fettsyror och vitamin E. Mer om arganoljans näringsvärde läser du här.  Resultatet av dessa egenskaper gör arganoljan fenomenal för våra dagliga skönhetsrutiner.

 

Visste du att arganolja är en av de trendigaste skönhetsprodukter idag. Känd som skönhetsmiraklet bland berber folket i tusentals år, men har under de senaste åren tagit skönhetsvärlden med storm. Oljan är mycket populär bland kändisar. Du behöver inte vara rik och beröm. Idag kan alla dra nytta av arganoljans fördelar och maximera användningen.

1. Fukta huden silkigt lent

Argan olja kan i princip  ersätta din dag- och nattkräm för silkigt len hud. Fullproppad med vitamin E och rik på sammansättning av livsviktiga fettsyror gör arganoljan till den perfekta produkten för att ge huden en naturlig impuls. Den uppskattas för att vara en lätt absorberande hudolja och är till sin konsistens absolut inte FET. Denna marockanska skatt är helt enkelt en stor favorit att använda som naturlig fuktighetskräm och istället för din dag- och nattkräm.

Den är lätt att använda över hela kroppen. Men eftersom den är exklusive används den för det mesta till ansiktet. Glöm inte halsen! Gör så här: Lägg några droppar i handflatan, massera med hjälp av mjuka rörelser på samma sätt som du gör när du återfuktar ansikte och kropp med en vanlig hudkräm.

2. Hårbalsam för snyggare hår

Behandla håret med arganolja visat sig göra håret mjukare, mer glänsande och glansigare. Denna är den idealiska naturliga balsammetoden som även hjälper till att vårda kluvna toppar och burrigt hår. Använd kallpressad arganolja för att behandla håret. Idag kan du hitta många argan produkter, men se upp för håroljor som oftast är mixade med syntetiska tillsatser som silikoner.

3. Styla frissan snabbt och enkelt

Använd för att ge håret lyster (GLOW). Arganolja hjälper dig att göra håret mer hanterbart. Den har en förmåga att reducera frizz och kan delvist användas som en styling agent. Den gör håret mer hanterbart och lägger till en hälsosam och attraktiv glans till alla frisyrer. Ta steget till din dagliga hårvårdsrutin och styla frissan naturligt. Gnid några droppar arganolja över handflatorna och kamma fingrarna genom håret. Idealisk att använda efter föning!

4. Anti-Rynk på naturligtvis

Inte fungerar arganolja bara som en effektiv fuktkräm, denna skönhetsskatt ger också huden en ungdomlig glöd och hjälper till att minska synligheten av rynkor helt naturligt. Forskningen kan bevisa den kraftfulla antioxidant effekten arganolja har som en anti-rynk produkt. Den har en otrolig förmåga att förbättra och bevara elasticitet. Huden känns fylligare och mjukare efter använding. Detta är igen hokus pokus utan kräver givetvis att man strävar mot en sund livsstil. Ja ni vet vad vi menar. Inte röka, inte kröga, motionera…

 5. Tappa inte hoppet om känslig hud

Personer som lider av torr hud eller har eksem och som lider av röd, flagnande och kliande hy kommer att gynnas enormt av arganolja (så länge det inte är en hud inflammation, då detta behöver bedömas av hudläkare). Vitamin E och fettsyrorna i arganoljan är utmärkta för att reparera skadad hud och förse den med näringsämnen, vilket i sin tur kommer att förhindra ytterligare torrhet och irritation. Arganolja innehåller näringsrika egenskaper som lugnar irriterad hud. Applicera en liten mängd olja direkt på huden, massera försiktigt och låt den lindra din känsliga hud.

6. Acne be gone!

Det finns många naturliga fuktgivande oljor där ute som istället för att minska, förvärrar akne benägen hud. Va, olja på akne hy? Har aldrig hört. Det är en myt, har du misstagit dig.

Arganolja kan lugna den drabbade huden och lindra inflammerade bölder. Arganolja är en lätt olja (icke fet) och innehåller ämnen som balanserar talproduktionen vilket hjälper till att minska acne på huden helt naturligt. Den bär på massvis med antioxidanter som hjälper till att läka skadade hudceller och minskar inflammation.

Ta några droppar arganolja på huden efter rengöring (vi rekommenderar Afrikansk svart tvål), applicera och låt huden absorbera upp oljan. Massera försiktigt. Upprepa två gånger dagligen.

7. Skydda och vårda

Antioxidanter i oljan är generellt kraftfulla för att läka hud som är irriterad, sprucken, skadad eller bränd. Den används bäst att för påskynda läkning av torr eller irriterad hud, men kan också minska inflammation, verka lugnande och öka läkningshastigheten av t.ex. acne ärr.

Lägg några droppar av marockansk olja direkt på såret, ärr eller skadad hud och låt den verka påskynda läkningsprocessen.

 

Arganolja fördelar

8. Graviditet och bristningar

Bristningar är ett problem för många gravida kvinnor och arganolja är det perfekta skyddet mot bristningar som slapp och rynkig hud efter födseln. Arganolja ökar elasticiteten i huden på grund av sin extremt rika halt av E-vitamin. Använd några droppar arganolja och massera in på bröst, mage och lår under graviditeten för att förebygga och förhindra fula bristningar på huden i livstid.

9. Fot, hand och nagelkur

Arganolja har mjukgörande egenskaper som är idealiska för sköra naglar, torra händer och sprucken, hård hud på fötterna. Den både återfuktar och mjukar upp huden, lämnar händer och fötter smidigt mjuka och naglar starka och friska. Prova att massera några droppar arganolja i nagelband, händer och fötter innan sängdags varje kväll.

10. Sminkproffsens hemlighet

Lägg en eller två droppar av kallpressad arganolja till din foundation, bronzer eller fuktkräm för att uppnå den där självlysande glöden samt få din make-up att sitta på plats hela dagen.

Alla dessa fördelar…i en nötskal!

Tänk på att den bästa arganolja är den som kan användas säkert i sin rena form. Du behöver inte köpa den som en ingrediens i lotion, balsam och hudkräm. Inte helt fel om innehållet är godkänt. Men njut helst av guldoljan ensam och upptäck hur otroligt effektiv  en unik ingrediens kan ha för hår, hud och naglar. Multifunktionell i hela sin form.

Arganolja kommer kanske inte att förändra hur du lever ditt liv. Men den  kommer definitivt att ge dig resultat. Tips. Har du riktigt torr hy, ska du komplettera med en fetare salva med jämna mellanrum. Men fortsätt att använda arganolja, även om den ingår bland kategorin “torra oljor” ger den utan tvekan mycket näring du inte får gå miste om. Överge den inte, särskilt om du vill ha en naturlig agent som har stark förmåga att öka elasticiteten och bekämpar acneärr.

Hur använder du din arganolja? Skriv på kommentar fältet nedan.

Låt oss få introducera er för vår exklusiva trippel extra jungfru arganolja.  Fullständigt kallpressad och därav fått behålla alla sina kraftfulla näringsämnen. Uppskatta varje droppe av Just Arganoil.

 

Marockansk olja for hud och har

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 − one =