arganolja

Förälskad i min Arganolja

Jag älskar min arganolja. Den kommer från mina hemtrakter vetni och har präglat mig på många positiva sätt. Jag fortsätter att utforska och uppmärksamma en av mina favoritoljor, The arganoil.  Kommer idag att presentera översiktlig information om den, för att sen fördjupa mig djupare. För dig som söker efter att veta allt om arganolja, så är det här plattformen för dig.

Vad är Arganolja?

Arganolja kommer från Argan träd, ursprungligen från Marocko . Den växer endast där och igen annanstans  på hela jordklotet. Berbernas beauty secrets. Den är omtalad som flytande guld och innehåller många nyttiga vitaminer, antioxidanter och fettsyror.  Mycket uppskattad för sina kosmetiska , närande och medicinska egenskaper. Arganolja har en rad olika användningsområden. Allt ifrån att behandla  akne och eksem till håret och matlagningen.

Arganolja för huden

Arganolja är en naturlig och säker fuktserum för alla åldrar och hudtyper. Det absorberas lätt och är rik på fettsyror och användbart för att skydda huden från föroreningar och solexponering . Arganolja har antibakteriella egenskaper och kommer att hjälpa till att läka hudskador. Använd arganolja för att förebygga och minska bristningar och ärr orsakade av vattkoppor, acne och andra hudirritationer. Den är ovanligt rik på vitaminerna E och F, fettsyror, antioxidanter, betakaroten, växtsteroler och fenolföreningar. Det gör den till en utmärkt anti-age och anti-ärr olja.

Arganolja i Mat

arganolja till maten

Visst kan du det och den är hur smarrig som helst. Kommer framöver att ge er ett spännande delikatess recept som ni kommer att dö för. Arganoljans fördelar för hälsa är många. Den har en nötig doft och höjer smaken i maten utmärkt. Inte bara är den läcker som smakförhöjare , den ger också många näringsmässiga fördelar för hälsan. Min älskade arganolja är rik på essentiella oljor och vitaminer, bra för att skydda kroppen från fria radikaler. Vetenskapligt bevisat att gynna personer med hjärt- och kärlsjukdomar. Sägs även kunna skydda mot cancer.

Hår och hårbotten

Arganolja är mest känd som Marockansk hårolja och bra för både hår och hårbotten . För håret ska arganolja återfukta, minska risken för skador, förhindra kluvna toppar och stimulera hårväxt. Arganolja återställer också glans till glanslöst hår och är perfekt när den används på torr och slitet hår. För hårbotten är arganolja bra för att hålla den välnärd  och frisk.

Akne & Acneärr

Talg är en olja som produceras av kroppen . En överproduktion av talg resulterar ofta i acne . Arganolja är bra för att kontrollera och balansera talgproduktionen .  Oljan förhindrar också inflammation och rodnad som vanligtvis inträffar med akne samt akneärr.

Eksem och psoriasis

Eksem och psoriasis är hudåkommor som producerar röda och fjällande utslag på olika delar av kroppen . Arganolja kommer inte att bota dessa hudåkommor men den kan effektivt minska symtom av eksem och psoriasis symtom såsom rodnad,  inflammation  och irritation i huden .

Fler inlägg, video och forskning om arganolja kommer upp snart. Stay tuned!

Källa/forskningsdokument:

http://www.altmedrev.com/publications/16/3/275.pdf

http://miracleofargan.com/research/Argan%20Oil%20-%20Cholesterol%20Reduction%201.pdf

Nyfiken på att testa: Finns på Body Bazar, 100 ml för 249 kr.

 

Läs mer om arganolja: Arganolja – How its done!

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

About The Author

5 Responses

  • Hanan

   Visst är den härlig. Absorberas så fort i huden att det inte känns som olja.

    
   Reply
 1. Ayan

  Hej!

  Vilken underbar och framförallt lärorik blogg! Är så glad att jag hamnade på din fina hemsida :)..Am already addicted!

   
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × four =