Ekologisk hudvård är logiskt! Blir du förvirrad över alla ekologiska hudvårdsprodukter där ute? Hur vet man egentligen om man har valt rätt produkt när alla märken påstår sig vara störst, bäst och vackrast. Svaret är logiskt! Komplicera inte det för dig själv. Välj så få naturliga ingredienser som möjligt och undvik långa komplicerade innehållsföreckningar.

Frisk hud kan föreställas som liv med vibrerande energi. Den är strålande, mjuk, smidig, elastisk och fuktig. Denna hudtyp  kan ta bort gifter och öka immunitet. Den ser till att allt är under kontroll, hindrar fria radikaler, håller hormoner i balans och allt det där. Hela tiden upplever huden en ständig förnyelse, välter och sprider över en miljon hudceller. Efter 30 år minskar denna vibrerande energi och det är då extra viktigt att se över livsstilen och dina hudvårdsrutiner.

Ekologisk Hudvård – Antiage

Huden eftersträvar ständigt efter balans. Så sätt inte din hud i fara. Du kan minska risken för skador genom att reflektera över din livsstil och dina vanor, vilket ibland är lättare sagt än gjort , eftersom många människor inte ens inser att vissa rutinmässiga aktiviteter kan skada huden. De helt ekologiska och naturliga sätten att skapa vacker hud är att hantera stress, äta hälsosamt, hålla huden återfuktad, sträva efter en bra balans mellan fysisk aktivitet och vila, använda solskydd, undvika alkohol, rökning och följa en hälsosam hudvårdsrutin med rena ekologiska hudvårdsprodukter. Ta hand om huden försiktigt och undvik grova ryck eller slipande hantering med fingrar, händer och handdukar.

VARFÖR EKOLOGISK HUDVÅRD ?

Medveten ekologisk hudvård är en av förutsättningar till strålande hud. Så låt oss först kontrollera innehållsförteckningen på ekologiska hudvårdsprodukter vi tänker köpa. Att en hudvårdsprodukt är märkt ”ekologisk”, ”organisk”, ”naturlig” behöver inte vara sant. Som jag har tjatat förut, finns inga strikta lagar som kontrollerar vad produkter får märkas. Kontrollera själv och håll dig till en innehållsförteckning med så få ingredienser som möjligt – undvik skadliga “godkända” konserveringsmedel i ekologisk hudvård. Särskilt i ansiktsvård. Huden i ansikte och hals är känsligare än den övriga huden.

När vi är unga är vår kropp programmerad för att upprätthålla huden slät och mjuk. När vi blir äldre börjar vår hud att arbeta mindre effektivt och förlorar elasticitet och blir slapp när vi utsätter den för stress, fysiska och mentala faktorer som förvärrar det naturliga åldrandet. Observera att när jag talar om åldrande hud menar jag inte 50 – eller 60 årig hud. Att göra förändringar måste börja på en mycket yngre ålder om huden inte får rätt vård. Redan efter 25 årsålder.

Rätt hudvård behöver inte innebära att använda sig av massor med dyra eller komplicerade hudvårdsprodukter. Vad jag syftar på är ekologisk hudvård, en logisk och relativt enkel metod som holistiskt vårdar hudens naturliga förmåga.

Huvudmålet med ekologisk hudvård är att regelbundet hjälpa huden att omsätta nya hudceller och bibehålla den naturliga manteln. Det är en kombination av talg och svett som kroppen utsöndrar för att skydda och återfukta hudens yta. Att uppnå dessa mål kan hjälpa till att återuppbygga skadade kollagen och elastin och  bibehålla hudens styrka , spänst och elasticitet.  Det finns många metoder för att starta upp cellomsättningen. Några är att djuprengöra, exfoliera, återfukta och skydda.

Hur ser dina hudvårdsrutiner ut?

När du har identifierat hälsan för din hud genom att ge det solskydd , frisk luft , sömn , avkoppling , vatten och mat. Är det dags att börja ta hand om huden med ekologisk hudvård. Hudvårdsspecialister är väl insatta i hudvårdstekniker, från grundläggande till de mest avancerade. Världen är full av Spa anläggningar och hudvårdsbehandlingar. Men du kan göra många spa behandlingar hemma på egen hand . Body Bazar erbjuder ett urval av spännande ekologiska spa produkter valda med kärlek och omtanke. Följ dessa tips:

• Rengör: Tvätta huden med en mild rengöringsmedel för att avlägsna smuts och olja och balanserar huden. Gör det försiktigt , snälla ! Var extra försiktig på ansiktet och halsen . Använd uppåt och utåt cirkulationer.  Och runt den känsliga övre ögonområdet , arbeta från det inre hörnet av ögat och ut och runt det nedre ögonområdet. Masker kan djuprengöra porerna och minska storlek på porer. Men undvik att applicera masker under ögonen. Prova Body Bazars ekologiska ansiktsmask samt Rasullera.

mörka ringar under ögonen massera

• Tona: Applicera rosenvatten till huden för att minska porstorlek och ta bort eventuella rester av rengöringsmedel. Applicera med en ekologisk bomullstuss. Leta efter toners med ekologiska växter , örter och eteriska oljor. Jag älskar min hemgjorda rosenvatten. En blandning av  Rosenvatten och arganolja.

• Fukta: Använd ekologiska krämer, smör och vegetabiliska oljor som ett sätt att dra in fukt till huden och bevara fukt som redan finns i huden. Smörj ett tunt skyddande lager, överdriv inte!  Applicera på fuktig hud för att låsa in extra fukt. Prova arganolja en halvfet olja, känd för att stimulera och förnya hudceller. Klappa fuktighetskrämen runt ögat mycket försiktigt med pekfingret. Glöm inte att återfukta halsen.

• Skrubba: Applicera exfolierande peeling i kroppen för att ta bort det översta lagret av döda lager och skräp. Huden får uppmuntras att bilda nya celler och förhindrar tilltäppta porer som kan leda till rynkor. Snälla tänk på att lagom är bäst. För mycket exfoliering kan skala bort hudens naturliga oljor. För bästa exfoliering använd Marockansk Kessa handske till kroppen tillsammans med afrikansk svart tvål. 

• Skydda: Använd solskydd för huden, särskilt mitten av dagen då solen skiner som starkast. Det finns ekologiska solskydd som innehåller icke – nano zinkoxid. Kokosolja ger också måttlig SPF skydd. Tänk alltid på att sola med måtta. Visste du att oskyddad solexponering är en av de främsta orsaker till rynkor. Inte? Nu vet du!

Sammanfattningsvis: Sträva efter att uppmuntra frisk cellproduktion, skydda hudens naturliga olja och hjälp huden att behålla sin naturliga styrka, spänst och elasticitet med ekologisk hudvård idag!

Upptäck ekologisk hudvård på Body Bazar.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 − 2 =