Jag är en av dem som drabbas av torr hud varje vinter. Torr hud har blivit ett vanligt scenario för min stackars hud under vintern och det är oftast ansiktet som drabbas. Är du en av dem som har ett badrumsskåp fullt av hudvårdsprodukter? Well du behöver inte ett helt badrumsskåp för att få mjukare hud. Här är några tips som kanske kan hjälpa dig att ställa tänka på om du behöver byta dina hudvårdsprodukter under vintern.

Först lär dig att förstå orsakerna bakom din torra hud sen ska du se över innehållsförteckningen i dina hudvårdsprodukter. Kontrollera att de inte innehåller giftiga ämnen som irriterar huden. Undvik uttorkande hudvårdsprodukter med alkohol och vatten. Byt ut  mot mildare, naturligare och mer ekologiska alternativ.

Återfukta

Fukt är den främsta nyckeln för behandling av torr hud. Du behöver inte överdriva genom att använda flera produkter på en gång. Använd en bra fuktkräm rik på bivax eller en fetare olja som tillexempel avocado olja. Använder du en lätt lotion på sommaren, byt ut mot en tyngre kräm eller salva på vintern. Applicera din ekologiska fuktkräm eller salva efter duschen eller direkt efter att du tvättar ansiktet när huden fortfarande är fuktig, då absorberas krämen bättre.

Några bra exempel på feta naturliga moisturizers är sheasmör, avocadoolja, olivolja, jojobaolja, rosenolja… Ett tips är att blanda sheasmör med en halvfet olja. Resultatet blir en näringsrik och vårdande fet fuktkräm perfekt för alla torrisar att använda under den långa vintern. Jag älskar arganolja – den tillhör kategorin torrare oljor men är extremt vårdande. På vintern räcker det inte att jag applicerar arganolja på min blandhy. Jag brukar istället varva med en fetare olja eller använda Egyptian Magic som innehåller härliga ingredienser oliv olja, bivax, bipollen och royal jello (bidrottningsgelé).

Rengöra

Att rengöra ansiktet är viktigt för att förhindra smuts och överflödig olja i porerna som kan orsaka bildandet av akne eller pormaskar. Jag rekommenderar enkla följande tips. Använd en mild , oparfymerad och tvålfri rengöringsmedel.  Bäst för din vinter torra hud. Om du använder en naturlig tvål se till att inte använda för ofta. För mycket tvål kan minska hudens naturliga fuktbalans. Fuktgivande och milda rengöringsmedel är också ett bra val. Tex. Syriens klassiska & bedårande aleppo tvålar.

Undvik produkter som innehåller hög koncentration av alkohol. Kontrollera ingredienslistan i varje produkt du använder!

Exfoliera

Försök att använda exfoliators mindre under de kalla månaderna. Att skrubba huden för ofta leder till förlust av hudens naturliga olja Det går bra att skrubba huden 1-2 gånger i veckan för att ta bort döda hudceller. Men gör inte detta till en vana varje dag.  Undvik starka exfoliators som innehåller grova korn. Det kan irritera huden och göra situationen värre.

Vårda vintertorra läppar

Glöm inte att vårda dina läppar under vintern. De kan ibland bli mycket torra och kännas obehagliga. Leta efter läppbalsam som innehåller, sheasmör, kakaosmör rika på vitamin A och E  eller bivax. Innan du applicerar en läppbalsam kom ihåg att fukta läpparna med kallt vatten. Detta kan hjälpa till att behålla fukt i dina läppar. Skrubba läpparna med en mild hemmagjord peeling. Olivolja och socker kan hjälpa till att ta bort alla döda hudceller och omvandla läpparna mjuka.

Att dricka vatten och äta hälsosam kost är så klart den bästa medicinen för torr hud. Men lika viktigt är att vårda huden utifrån med ekologiska och naturliga skönhetsprodukter.

Har jag missat något ? Hur övervinner du torr hud under vintern? Berätta i kommentarfältet här nere.

Hey förresten. Det är vår snart. Glöm inte att spara dessa tips till nästa vintern.

Body Bazar rekommenderar:

Konjak Sponge

Aleppotvål

Egyptian Magic

Earthbound Organic 

Läs tidigare inlägg:

Konjak Spongen – Det nya heta!

Lagerbladstvål en tusenåring arabisk tradition

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × one =