Rosenvatten upptäcktes först av perserna för 10: e århundraden sedan. Det finns många fördelar med att använda rosenvatten för skönhet och hälsa. Rosenvatten har antibakteriella, lugnande , läkande och antiseptiska egenskaper . Vattnet är mycket rik på flavonoider och vitaminer, inklusive A , C , D , E och B3 vitaminer. Rosenvatten sägs också minska risken för urinvägsinfektioner, hjärtsjukdomar, lindrar matsmältningsproblem och nervösa spänningar. Känd för att minska ögonirritation och tandvärk som orsakas av tandlossning och listan på fördelar kan göras längre…

Rosor från Marocko

Bild lånad från Mint Tea and Tagine.

Fördelar med Rosenvatten

Här kommer några populära fördelar med rosenvatten:

1 . Hudvård

Rosenvatten är populär inom hudvård eftersom den är tillräckligt mild och skonsam nog för alla hudtyper. Rosenvatten är väl anpassad på torr och åldrande hud men också för fet och acne benägen hud. Passar alla hudtyper. Rosenvatten har en näringsrik och sammandragande effekt som bidrar till att minska rodnad orsakad av förstorade kapillärer.

2 . Lugnande verkan

Rosenolja är bra när den läggs till ett bad med varmt vatten för bad och avkoppling. Rosor har en lugnande effekt och har använts för att behandla tex. stress, nervositet magsår och hjärtsjukdomar långt tillbaka i tiden.

3 . Vitaminer

Rosenvatten är rik på vitamin A , B3, C, D, och E. Falvonoid (antioxidant), tanniner och zink förekommer också i destillerad rosenvatten. Allt innehåll arbetar för att förbättra strukturen i huden.

4. Örtte

Rosenvatten används också som örtte för terapi eller som stress behandling och urinvägsinfektioner. Rosenvatten te fungerar utmärkt som en varm dryck för att ge lugnande effekter i kroppen.

5. Hårvård

Rosenvatten ger stora fördelar för håret och används som ingrediens i hårvårdsprodukter och schampo. Rosenvatten ökar blodflödet till hårbotten, ger näring vilket bidrar till att stärka hårsäckarna och förhindra håravfall.

Fördelarna med rosenvatten för skönhet:

1 . Rosenvatten kan lösa inflammation och irritation av huden. Om huden är för torr och sårbar använd rosenvatten som toner.

2 . Rosenvatten kan också användas som ett rengöringsmedel. Den kan dessutom återfukta huden, förhindra och verka lugnande för akne benägen hud.

3 . Rosenvatten hjälper dig att bekämpa tidiga ålderstecken och skyddar huden från inflammationer .

4 . Rosenvatten har också egenskaper som jämnar ut huden. Naturliga rengöringsämnen i rosenvatten ger en viktig sammansättning för att bekämpa akne. Innehållet i rosenvatten kan också hjälpa till att minska storleken på porerna, vilket gör att huden känns mer avslappnad vid regelbunden användning.

5 . Doften av rosor kan förbättra humöret, ge frid och lindra stress. När kroppen är trött och sinnet för ansträngd, lägg eterisk rosolja i badkaret och njut i minst 15 minuter för avkoppling.

6 . Rosenvatten hjälper till att upprätthålla hudens naturliga pH-balans.

7 . Balanserar hudfett. Talg produktionen kan balanseras med hjälp av rosenvatten. Detta gäller för både personer med fet hud och torr hud.

8 . Rengöring av huden. Rosenvatten har antibakteriella egenskaper och kan rengöra huden noggrant och försiktigt.

Jag använder rosenvatten som toner i ansiktet. Ibland blöter jag bomullstussar med rosenvatten och lägger på mina trötta ögonlock innan läggdags. Kom ihåg att äkta rosenvatten innehåller inget uttorkande alkohol bara naturliga näringsämnen att mata huden.

 

Body Bazar rekommenderar:

Rosenvatten 200 Ml

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 + five =