Om hemmagjord hårinpackning

En hemmagjord hårinpackning är perfekt för att vårda torrt och skadat hår. Ni kommer snart att få ta del av en väl beprövad naturlig och ekologisk inpackning som ni absolut bara måste prova. Receptet innehåller kraftfulla näringsämnen välkända för att vårda håret från hårrötterna till hårlängderna.

Man skulle kunna likna en hemmagjord hårinpackning som foder och näring åt hår och hårbotten. Fantastiskt bra för personer med kliande hårbotten, mjäll och eksem. Har du exponerat ditt hår för skadliga kemikalier och lider av håravfall så är den här hemmagjorda hårinpackning en räddning.

hemmagjord harinpackning

Hemmagjord hårinpackning med kraftfulla ingredienser

Vad väntar du på? Ta fram ingredienserna så kör vi igång!

Detta behöver du

Ekologisk kokosolja – 4 tsk.

RAW honung (ej upphettad) – 2 tsk

Eterisk olja (lavendel el. valfri) – 3 -4 droppar

Äppelcidervinäger – 2 tsk.

Arganolja – 2 tsk.

Epsom Salt – 4 tsk.

(Ta dubbel sats om du har långt hår)

Gör så här

  1. Blanda ihop de smarriga och näringsrika ingredienserna i en skål. (Värm gärna upp i vattenbad om kokosoljan är stel)
  2. Applicera din hemmagjorda hårinpackning på hårbotten och på dina hårlängder.
  3. Massera in och kamma igenom håret. Linda in i en handduk.
  4. Låt hårinpackningen sitta i minst 30 minuter, några timmar eller låt verka över natten.
  5. Tvätta av och schamponera med ett naturligt schampo. Tadaa!

Här kommer mer nyttig information om ingrediensernas fantastiska fördelar och varför de tillsammans är ett perfekt kombo!

Hemmagjord hårinpackning med ekologisk kokosolja

Kokosolja är rik på vitaminer och mineraler och består huvudsakligen av mindre medellånga fettsyror som gör kokosoljan till en fantastisk leave-in behandling för att reparera kluvna toppar, återfukta hårbotten och ge håret den där fina och friska lyster. Oljan kan också lindra torr eller flagnande hårbotten och lindra mjäll.

Hemmagjord hårinpackning med arganolja

Säg nej till kluvna toppar och sprött och skadat hår. Arganolja är numera värld känd på att vårda och reparera håret. Den helande kraften i arganoljan är ganska häpnadsväckande. Det förklarar också varför den har blivit så otroligt populär de senaste fem åren. Denna olja har terapeutiska egenskaper och är rik på både vitamin A och E. Trocopherol från E-vitamin ökar produktionen och förnyelse av celler, vilket också förklarar varför den är så vårdande för håret. En annan viktig faktor som gör denna olja mycket näringsrik och effektiv är mängden antioxidanter. Arganolja är nämligen packad med antioxidanter och fettsyror, såsom omega-6 fettsyror och linolsyra. Prova att blanda i en kallpressad ekologisk arganolja i din hemmagjorda hårinpackning. Låt alla ämnen stimulera blodflödet för friskare hårväxt.

Hemmagjord hårinpackning med Honung

Dunder honung i håret? Det låter klibbigt. Men det är hur bra som helst!

Visste du att honung har fuktighetsbevarande egenskaper som även verkar för att göra håret mjukt och smidigt. Ja, du läste det. Den hjälper faktiskt till att behålla fukt och är laddad med mineraler och vitaminer, vilket gör håret mjukt, glänsande och även friskt. Honung är även beprövad för att vara antibakteriellt och rik på antioxidanter. Så glöm nu inte honung i denna hemmagjorda hårinpackning.

Hemmagjord hårinpackning med äppelcidervinäger (ÄCV)

Äppelcidervinäger luktar lite starkt men är otroligt bra för håret. Den kan bland annat balansera pH-nivåer och lindra obalans i hårbotten naturligt. Har du mycket torrt hår, se till att minska mängden eller uteslut den från din hemmagjorda hår inpackning. Vill du använda den trots att du har torrt hår, så kommer arganoljan och honung att ta hand om problemet!

Hemmagjord hårinpackning med epsom salt

Visste du att epsom salt har mängder av fördelar att erbjuda  hud, hår och kropp. Epsom salt kommer att hjälpa fet hårbotten att minska överflödig olja. Detta betyder att ditt hår kommer att se fylligare ut när du tvättar bort. Det är faktiskt sant! Dessutom kommer mineralerna i epsom salt att förstärka och reparera håret. Det är också en stor anti-frizz agent som omvandlar håret mjukare, fylligare och mer frizz fritt. Passar också som rengöringsprodukt för håret.

Hemmagjord hårinpackning med lavendel

I receptet används lavendel som har lugnande och vårdande egenskaper. Lavendel kära läsare hjälper till att lindra och lugna hår och hårbotten och har förmågan att balansera oljeproduktionen i hårbotten. Den sägs främja hårväxt och hjälper till att bekämpa mjäll och kliande hårbotten.


Tänk på att håret är som en dyrbar planta. Du måste vattna och vårda det, så det kan växa till en frisk, stark träd full av vitalitet.  Är du den som alltid sätter upp ditt hår i en knut och sen klagar över kvalitén? Det kan nog vara på tiden att börja ta hand om din krona med denna hemmagjorda hårinpackning.  Tänk på att använda masken regelbundet för bästa resultat.

 

Gillade du skönhetstipset? Rejta och dela vidare till nära och kära.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen − six =