Så får du klarare hy med  afrikansk svart tvål

Innehåller 60+ sheasmör

Afrikanskt svart tvål (african black soap) är en av mina inte så längre hemlighetsfulla skönhetsrutiner.  Denna fullkomligt naturliga rengöring är en unik traditionellt tvål från Ghana med ett grundrecept som består av växt aska, oljor och smör. Den har länge används som huskur mot knölar, bulor, utslag, acne och cystor i Västafrika. Askan kan vara en blandning av kakao skal, bananblad och shea bark. Natrium i tvålen kommer naturligt från de rostade groblad som ger tvålen sina kraftfulla egenskaper. Naturliga tvålar brukar innehålla natriumhydroxid, vilket skiljer sig från natrium som  framställs naturligt av groblad och ger näring åt huden.

Vad säger DR. OZ om fördelarna med black soap?

Många av känner säkert till TV ikonen DR OZ.   Jag har använt svart i ungefär 4 år nu och måste säga att den är fantastiskt. Till och med DR OZ instämmer. Trots att det är svårt och krångligt att importera denna skönhetsskatt bestämde jag mig för att låta alla andra uppleva de fantastiska multifunktionella fördelar. Den löddrar fantastiskt naturligt och du behöver bara en liten mängd för att tvätta hela kroppen. Efter användningen känns huden fastare och mycket ren. Svart traditionell tvål från Gana levererar!

 


Afrikansk svart tvål  fungerar betydligt bättre än ”naturliga” tvålar och har en förvånansvärd förmåga att hålla hud utslagen under kontroll bättre än någon annan ansiktsrengöring. Läs gärna recensionerna. Resultatet blir en slätare och mjukare hud, ibland till och med flera dagar i sträck innan du måste använda den igen.

 

Passar afrikansk svart tvål alla hudtyper?

Har du…

 • Stram hy
 • Torr hy
 • Känslig hy
 • Eksem / Psoriasis

Lär dig hur du bemästrar afrikansk svart tvål och hur du får ut det mesta av den.

Afrikansk svart tvål skiljer sig från de antibakteriella kommersiella tvålar och rengör huden utan starka kemikalier och 1000 % naturligt såklart! Ja, det låter lite overkligt. Men det är sant!  Tvålens unika egenskaper från aska och sheasmör är bara så otroliga tillsammans.

 • Fet / acne hy

Har du fet och akne benägen hud kommer svart tvål att vara en stor förmögenhet för dig. Passar som daglig rengöring. Jag personligen har blandhy och använder den på kvällen innan läggdags.

 • Torr hy

Har du torr hud är det lika bra att ta KONTROLL ÖVER DIN ANVÄNDNING. Tvätta två till tre gånger i veckan. Prova dig fram och känn vad om är känns bäst för din hy.  Det är mycket viktigt att återfukta efter varje användning!!!

Tips: tillsätt 1-2 droppar av arganolja i handen på löddret och fortsätt sedan att tvätta ansiktet. Arganolja innehåller otroliga mängder av vitamin E, fettsyror och antioxidanter. Detta kommer att hjälpa till att hålla fukten i din torra hud ytterligare. Avsluta med rosenvatten och smörj in ytterligare några droppar av arganolja.

Är du allergisk?

Om du är allergisk eller känslig för koffein, kan kakao askan orsaka en hudirritation. Testa i armvecken innan du använder tvålen i större delen av kroppen. För övrigt passar afrikansk svart tvål alla hudtyper.

Exfoliera huden med afrikansk svart tvål?

Det går rykte om att svart tvål ska vara någon slags super kur för akne. Det stämmer delvist. Tvålen tar inte bort de existerande finnarna, utan hjälper till att torka ut de. Svart tvål är snarare bäst på att förhindra överdriven oljeproduktion och bakterietillväxt som oftast bidrar till akne. När en del använder svart tvål första gången kan det först verka som att huden blir värre. Men det är bara en tillfällig utrensningsprocess som går över efter två veckor. En del kan även uppleva en stickande känsla på huden de första gånger de använder tvålen. Men detta är inget konstigt utan beror på kakaoaskan.  Efter cirka en vecka vänjer huden sig.  Med tiden kan den bleka mörka fläckar och akne ärr. Detta är tack vare tvålens rika näringsämnen som järn, vitamin A och vitamin E. Nu över till exfolieringen…

Skrubba huden utan att överdriva

Konsistensen av afrikanskt svart tvål är härligt och löddrar förvånansvärt lätt. Utöver detta har den även mild exfolierande egenskaper. Lite som en microdermabration fast naturligt!  Tvätta gärna två gånger med tvålen innan du börjar exfoliera huden.  Använd dina fingrar eller en mjuk yta av tvättlapp på ansiktet och trolla bort de döda hudceller från hudytan smidigt och enkelt.  Detta kommer att ge huden utrymme att andas ut och stimulera ny cellbildning. Perfekt anti-age!  Exfoliera högst 2 gånger i veckan och överdriv inte!

Body Bazar rekommenderar

Efter varje tvätt med afrikansk svart tvål, följ upp med lugnande färsk rosenvatten (just rosewater) och smörj därefter med kallpressad och antioxidant rik arganolja (Just arganoil) framtagen för att jämna ut huden och minska uppkomsten av fina linjer, förstorade porer och stressad hud. När huden inte innehåller ett lager av döda hudceller suger huden åt sig bättre och ger bättre resultat. Afrikansk svart tvål  är perfekt i kombination med Just Moroccan Secret kittet.

arganoljarosenvatten justmoroccansecret

Good News. I november/december 2016 lanserar vi afrikansk svart tvål i fast form. Prislappen kommer att vara betydligt lägre.


 

Tidigare inlägg om African Black Soap

Everyone loves African Black Soap

Därför älskar jag afrikanskt svart tvål

Exfoliera huden naturligt yngre och fräschare

Bli av med ärr i ansiktet naturligt

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

About The Author

2 Responses

 1. Mahdi

  Hej, jag brukar också tvätta ansiktet med african black soap på kvällen innan läggdags. Jag kan tyvärr inte använda den på morgonen för då torkar den ut min hud. Min fråga till er är, vad tycker ni jag ska göra på morgonen innan jag går till jobbet och helst undvika att min hud torkas ut?

   
  Reply
  • Body Bazar

   Hej Mahdi!

   Man behöver inte tvätta morgon och kväll. På morgonen räcker att du sköljer med vatten. Tona med rosenvatten och smörj arganolja 🙂
   Jag personligen använder varannan dag på vinter 🙂

    
   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + twelve =