Frizzigt hår kan vara oerhört frustrerande. Det vet alla som har lockigt hår, tar man inte hand om den sviker den! Innan du blir ”hooked up” av konventionella hårvårdsprodukter, reflektera först över ingrediensförteckningen och ge ekologisk hårvård en chans!

Ett problem jag upplever med konventionella hårvårdsprodukter är att när man inte använder balsam, hårgelé, syntetiskt vax, silikondroppar etc. så blir frizzigheten värre. Mycket värre! Och så ska vi inte tala om alla andra kemikalier som skadar håret. Delta i facebook gruppen med över 5000 medlemmar. NoPOO – Vi som inte använder schampo! Så inser du snart  hur populärt naturligheten har blivit. Följ idag!

Oldies but Goodies!

Följ dessa enkla huskurer och låt oss få berätta om några fantastiska metoder på hur du kan lätta ditt frizziga hår helt freaking naturligt!  Alla dessa åtgärder är testade och beprövade av mig. Det finns ingen stor vetenskap bakom dessa metoder, men däremot finns uråldriga gamla erfarenheter och levande bevis. Låter det övertygande?

Så blir du av med frizzigt hår naturligt 

 

1. Het Oljebehandling för håret.

Läs gärna först tidigare inlägg om ”the hot oil treatment”. Bli av med frizzigt hår genom att behandla det med riktigt grymma håroljor. Kallpressade, ekologiska och 100 % naturliga. Till denna behandling rekommenderar vi den super exklusiva och effektiva arganolja. Boostad med näring och absorberas mycket lätt av både hud och hår.  Lägger du exempelvis ricinolja kommer det vara mycket svårt att tvätta bort. För het hårmassage behandling rekommenderar vi Arganolja såklart för maximal vård och silkeslen känsla (finns snart inom Body Bazars egna kollektion).

Gör så här:

Ta lite kallpressad arganolja i en kastrull och värm i 2-4 minuter. Låt det svallna något i rumstemperatur så att du inte bränner dig. Blanda ihop honung, olja och massera försiktigt på hårbotten ner till topparna. Ta en plastpåse eller varm handduk och linda in håret så att det behåller fukt. Låt verka i 1 timme (eller över natten). Tvätta håret som vanligt med ekologiska hårvårdsprodukter.

Du kan också använda kokosolja, olivolja, mandelolja eller rosmarinolja och följa samma process.

2.  Ägg med Ekologisk Arganolja

Ägg innehåller naturliga aminosyror, mycket bra för frizzigt och burrigt hår. Ta ett ägg och blanda den med olivolja och citron. Låt stå 30 min innan applicering.  Lägg sedan masken i håret. Låt verka i 20 min. Skölj av och tvätta håret med ett naturligt schampo.

3. Fruktmos

Mogna fruktrester är hur bra som helst för skadat hår. Avokado och banan mask är klassikern för frizzigt hår. Blanda en mogen banan och avokado, applicera i håret som hårmask och låt den verka i 20 minuter. Innan du tvättar håret. Avsluta med äppelcidervinäger skölj.  Bästa naturliga balsam om man kan överleva doften. Försvinner ganska snabbt om man inte är allt för kräsen.

4. Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger (ACV) anses vara bästa naturliga healer för nästan alla hårtyper. En surskölj som balanserar PH värdet i håret.  Använd äppelcidervinäger och få skinande lent hår. Skölj med ACV efter shamponering . Blanda samma mängd vatten med vinäger för att minska mängden syra. Skölj sedan bort och TADA frizzighet GONE!

5. Citron och Honung

Citron och honung är effektiva naturliga ingredienser som kan hjälpa dig att bli av med frizzigt hår. Blanda samman cintronsaft med ren honung och applicera sedan denna blandning i håret och låt verka i några minuter. Schamponera och följ med ett balsam/ACV.

Andra praktiska tips mot frizzigt hår att tänka på:

Krama ur vattnet med handduken istället för att gnida håret mot handduken, skippa fönen, undvik sprayflaskor och andra syntetiska stylingprodukter och sist men inte minst VA försiktig med blekning, färgning och permanent. Det finns naturliga alternativ!

Och listan på huskurer mot frizzigt hår kan göras längre….

Har du några favorittips? Dela gärna med dig på kommentar fältet nedan.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × three =