Tvätta ansiktet regelbundet är viktigt för att ta bort olja, bakterier, smink, smuts och för att inte blockera porerna. Att enbart tvätta ansiktet med vatten tar inte bort allt olja och smuts. Det verkar  ju vara enkelt att rengöra ansiktet, men det finns faktiskt en konst bakom det. Följande tips hjälper dig på traven.

5 sätt att tvätta ansiktet på rätt sätt

Steg # 1

DRA NER TEMPERATUREN

Tvätta ansiktet med ljummet vatten. Varmt vatten hjälper till att lyfta upp smutsen från hudens yta.  INTE het vatten.  Det kan kännas särskilt skönt i vinter, men för varmt vatten kan faktiskt torka ut huden.

Steg # 2

TVÄTTA I CIRKELRÖRELSER 

Applicera den önskade mängden naturliga tvål. Applicera därefter i ansiktet. När du rengör eller exfolierar huden rör alltid i uppåtgående cirkelrörelser. På detta sätt masserar du ansiktet och främjar blodcirkulationen. Massera aldrig huden nedåt. Använd fingertopparna och massera försiktigt ansiktet i cirkulära rörelser, med hjälp av lätta tryck. Det finns ingen anledning att gnugga och trycka kraftigt. Huden blir inte renare.

Steg # 3

RENGÖR INNAN LÄGGDAGS

Det är viktigt att rengöra huden och särskilt innan läggdags. Sov inte med smink på! Det kan orsaka tilltäppta och förstorade porer. Det kan även leda till irriterad hy. Huden får inte återhämta sig och kan tappa lyster, liv och glans och se trött och hängig ut. Natten är den tid då huden kan återhämta sig. Se till att ansiktet är ren, tonad och återfuktad innan du kommer i säng.

Steg # 4

ANVÄND NATURLIGA INGREDIENSER

Undvik att tvätta ansiktet med konventionella tvålar som innehåller kemikalier. Ämnen som i längden kan skada din hy och låta den åldras i förtid. Vi rekommenderar den milda och effektiva traditionella svarta tvål från Ghana.  Har du känslig eller torr hy är det viktigt att återfukta! Vi rekommenderar #Justmoroccansecret som består av de viktigaste must-haves i våra dagliga skönhetsrutiner. På detta sätt kommer alla hudtyper att njuta av alla fördelar som svart tvål har att erbjuda. Läs recensioner om Afrikanskt svart tvål här.

Steg # 5

TORKA ANSIKTET RÄTT 

Nu när du har bemästrat rengöringsrutinen, se till att torka rätt. Undvik att gnugga ansiktet med en handduk. Detta kan vara som en slipmedel för huden och leda till irritation och rynkor med tiden. Klappa istället försiktigt huden torr och torka med en ren handduk. Använd INTE en handduk som du torkar händerna på. Reservera en särskild handduk enbart för ansiktet och var noga med att tvätta den ofta.

Hur ofta kan jag tvätta ansiktet med tvål?

Tvätta inte huden för ofta. Det kan förstöra hudens egen produktion av naturliga oljor och orsaka överproduktion av talg. Exfoliera heller inte huden ofta. Vi rekommenderar en lätt-exfoliering med fingrar med den uppskattade Afrikanska svarta tvål 1-2 gånger i veckan, beroende på om du har fet eller torr hy. Känn av, det kan vara individuellt det där med hur ofta man behöver tvätta ansiktet med tvål.  Personer med fet/problemhy bildar många fler döda hudceller än personer med normal hy. Exfoliering kan vara till stor nytta för dessa personer.

Läs gärna: Exfoliera huden yngre och fräschare med afrikansk svart tvål 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 2 =