Arganolja Kvalité?

Arganolja Kvalité?

 

FRAMSTÄLLNING  AV ARGANOLJA

Berber kvinnorna i kooperativet börjar med att samla den mogna arganfrukten som sedan torkas och knäcks för hand mellan två stenar. Allt för att komma åt de oljerika fröna. Under en arbetsdag har en kvinna hunnit knäcka ca. 60 KG torr frukt, vilket motsvarar 1 till 1,5 liter olja.  Fröna mals sedan till en pasta med hjälp av en roterande maskin. Efter kallpressningen filtreras oljan varsamt. Resultaten blir ren exklusiv ren kallpressad olja av högsta kvalité. En arganolja som fått behålla alla sina tänkbara egenskaper samt gett de kvinnor en rättvis lön för det tidskrävande arbete de utför. Om man tror att det är designen som styr priset av Just Arganoil.  Så har man helt fel  Det är framförallt kvalitén och ersättning till kvinnorna som är den avgörande faktor till Just Arganoil. När du köper Just Arganoil kan du vara säker på att du gör en stor skillnad för många kvinnor. Du gör inte bara huden en förtjänst, du skapar också nya och rättvisa arbetstillfällen. Mer detaljerad informaton om kooperativet och kvinnorna kommer snart...

SÅ KÄNNER DU IGEN ÄKTA ARGANOLJA

I takt med arganoljans popularitet har kopior också ökat i marknaden. Produkter från höger till vänster påstår sig idag erbjuda " den renaste", "den bästa" arganolja, men mycket av det på marknaden späds tyvärr ut med andra oljor eller består av sämre kvalitet av arganfrukter. En del oljor är bearbetade och även syntetiska! Att köpa arganolja direkt från Marocko behöver nödvändigtvis inte heller garantera äkthet eller kvalitet.  Just Arganoil är inte bara certifierad enligt ECOCERT OCH USDA. Den är kallpressad extra "virgin" och består av frukter av bästa kvaliten. 

Arganolja bör ha en lätt nötig doft och vara ljusgul i färgen. Efter appliceringen ska den absorberas snabbt i huden och lämna en silkeslen känsla. Just Arganoil är varken kemiskt behandlad eller raffinerad. Vi är övertygade om att lämna denna dyrbara olja i sitt mest naturliga tillstånd. Bara ren flytande guld. Inga andra konstigheter.

Starka dofter bör undvikas på alla plan, likaså om den har en söt doft. Om arganolja absolut inte luktar något, kan den vara falsk, utspädd eller deodoriserad. Under deodoriseringsprocessen används kemikalier, vilket resulterar att arganoljan varken är ren eller ekologiskt. Arganolja ska aldrig kännas slemmigt, klibbigt eller vattnigt. Bara för att en arganolja absorberas snabbt i huden, behöver inte heller betyda att den är av högsta kvalitén. Det är flera faktorer som hänger samman som gör att äkta arganolja är bra. 


Varför Just Arganoil?

Just Arganoil är naturligt designad för att hjälpa dig att bekämpa dina hudåkommor. Den innehåller noga utvalda arganfrukter som växer i trakter långt borta från områden där bekämpningsmedel förbrukas. Vi erbjuder förstklassig, rå och odeodoriserad variant som framställts av noga utvalda arganfrukter. Resultatet blir en nötig arganolja med behaglig doft som känns silkig och skön.  Efterfrågan på arganolja ökar på den internationella marknaden. Det gör även billiga arganoljor. Inte minst oljorna med låg kvalitet, deodoriserade och raffinerade.

Vi är stolta över att berätta att vi endast levererar förstklassig kvalitet,  en av de högsta kvalitetsklasser i världen. 

 

Just Arganoil är:

Ekologiskt certifierad (Ecocert, USDA)

Förstklassig kvalite

Fri från syntetiska tillsatser

Fri från andra konstigheter

VEGAN & GMO FRI!  

 

BRA ATT KÄNNA TILL!

Många företag plockar idag arganfrukter som har passerat förbi getternas magar. Resan genom getens matsmältningssystem gör att arganfrukter förlorar en del av sina näringsvärde och ger en olja som luktar get. För att inte avslöja doften väljer många företag att deodorisera sin arganolja. Köp därför helst inte en deodoriserad variant. På detta sätt kan du få möjlighet att känna igen arganoljans autentiska doft och bedömma om det är äkta.  Just Arganoil har ett svagt nötigt och behaglig doft. Den nötiga doften försvinner dock så fort huden har absorberat upp oljan. Kooperativet vi samarbetar med plockar endast färska frukter, inga fukter som har legat för länge i marken. 

<< Visste du att getter älskar arganfrukter och gör allt för att klättra upp mumsa. Vilka skickliga klättrare!  >>

 

 

Tips: Läs grundarens resa 2013: Jakten på den perfekta arganolja