0

Din varukorg är tom

03 May, 2020 3 min läsning

En överblick

Studier avslöjar arganoljans fantastiska fördelar för huden och hur extremt rik den är på antioxidanten vitamin E, Omega 3, Omega 6, Omega 9, fettsyror samt andra viktiga antioxidanter. Arganolja är hela 2x gånger mer E-vitamin än olivolja och kan hjälpa hudproblem såsom acneärr, akne, eksem och andra hudåkommor. Ni har säkert hört talas om arganolja eller Moroccan Oil som en hårolja. Men visste ni att den även är super för huden.  I detta inlägg fokuserar vi på arganoljans fantastiska fördelar för kroppens största organ. HUDEN!

 

arganoljagetter

 

 

1. Skyddar mot solskador

Marockanska kvinnor har länge använt arganolja för att skydda huden mot solskador och i en studie fann man att antioxidant aktiviteten i arganolja hjälpte till att skydda huden mot fria radikaler och skador orsakade av solen. Detta förhindrade brännskador och hyperpigmentering som ett resultat. 

 

2. Fuktar huden

Arganolja  är inte bara en hårolja, den används även för att återfukta huden. Den har blivit en vanlig återkommande ingrediens i lotions, tvålar och hårbalsam. Den uppskattas till stor del tack vare dess överflöd av vitamin E, som är en fettlöslig antioxidant som snabbt bidrar till att förbättra huden markant. 

 

3. Kan behandla ett antal hudproblem

Arganolja innehåller ett stort antal vårdande egenskaper som minskar symtomen för ett antal olika inflammatoriska hudtillstånd som psoriasis och rosacea.

För bästa resultat, applicera ren arganolja direkt på det drabbade området som påverkats av psoriasis fyra gånger om dagen. Rosacea däremot kan bäst behandlas genom att kombinera arganolja invärtes som kosttillskott.

 

4. Kan behandla akne

Hormonell akne är ofta resultatet av överskott av talg som orsakas av hormoner. Arganolja har anti-talgeffekter, som effektivt kan reglera mängden talg på huden, vilket kan behandla flera typer av akne och främja en lugnare och mer balanserad hud.

Applicera arganolja - eller kräm som innehåller arganolja - direkt på din huden minst två gånger om dagen. Du bör börja se resultat inom fyra veckor.

 

5. Kan behandla hudinfektioner

En av arganoljans traditionella användningar är att behandling av hudinfektioner. Arganolja har antibakteriella egenskaper som motverkar både bakterier och svampinfektioner.

Applicera arganolja på det drabbade området minst två gånger per dag.

 

6. Kan påskynda sårläkning

Antioxidanter i arganoljan hjälper till att påskynda läkning av sår.  Den starka kombinationen av antioxidanter och E-vitamin som finns i oljan är beprövad för att motverka sår från att lämna djupa ärr efter sig. 

 

arganoljamotärr

Bild som visar resultat på daglig användning av arganolja på ärr. 

 

7. Kan lindra atopisk eksem

Atopisk eksem är ett vanligt hudtillstånd med symtom som kliande och röd hud. Forskning har funnit att applicering av arganolja kan hjälpa till att behandla symtomen. B-vitamin och de naturliga inflammatoriska egenskaperna som finns i arganolja leder båda till den lugnande effekten. Arganolja kan användas på spädbarn som lider av atopisk eksem. Massera in oljan i ansiktet, på halsen, på bålen eller i utsidan av armar och ben, där eksem är mest förekommande. 

I flera studier har man fannit  att E-vitamin, som finns i överflöd i arganolja, gav en signifikant minskning av symtomen.

 

8. Stärker elastisiteten i huden

Arganolja har länge använts i syfte att minska uppkomst av tidiga linjer. En genomförd studie fann forskare att en kombination av kosmetisk arganolja som kosttillskott ledde till en betydande ökning av hudens elasticitet. 

Massera in arganolja eller en produkt med arganolja i ansiktet och dekolletaget minst två gånger per dag. Efter en period av användning kommer huden att få mer spänst och vitalitet.  

9. Kan minska hudens överskott av olja 

Vissa av oss har naturligt oljig hud. Tack vare arganoljans talg reglerande egenskaper kan personer med oljig hy får hjälp med att minska överskott av talg vilket leder till en mer balanserad hy. 

En studie fann att 1-2 gånger applicering  av ren arganolja om dagen minskade talg-och oljeaktivitet inom bara fyra veckor.

 

10. Kan förhindra och minska hudbristningar 

Hudbristningar är vanligt förekommande hos gravida, men vem som helst kan få de. En undersökning som gjordes 2016 fann man att arganolja förhindrar uppkomst av hudbristningar. 

Applicera arganolja direkt på det drabbade området minst två gånger per dag. Gör detta så fort du misstänker att du kan se eller börja se sträckmärken. Perfekt för gravida kvinnor. VI REKOMMENDERAR

 

 

Köp 100 % ren arganolja och njut av varenda droppe. Just arganoil är äkta, kallpressad, ekologisk och spårbar från trädet det kom ifrån.  Ta reda på vad kunderna tycker om den genom att läsa recensionerna här!

 

Årets bästa ekologiska ögonkräm 2019. Argan and the bee. Utsedd av skönhetsredaktörerna.

 

Källor: 


Lämna en kommentar

Kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.