0

Din varukorg är tom

18 September, 2020 2 min läsning

 

Kan marknadens bästa ögonkräm bli din räddning!

Kanske. Om du förstår grundproblematiken och väljer en ögonkräm med  ingredienser som är värda investeringen. 

Ögonkrämens roll är att hjälpa dig med viktiga näringsämnen så att du kan vårda och förebygga påsar under ögonen, mörka ringar och fina linjer. Men mycket hänger också på din livstil! 

Läs vidare innan du investerar dina pengar. 

 

 

bästa ekologiska ögonkräm

 

Att använda ögonkräm, eller att inte använda ögonkräm? Det är frågan.

Huden runt ögonen är 10 och 40 procent tunnare än huden i resten av ansiktet. Det är en bra idé att välja en produkt som är speciellt anpassad för den tunna huden kring ögonen. 

Men (Tyvärr) kan ögonkräm inte fixa alla problem. Inte ens marknadens bästa ögonkräm kan fixa mörka ringar och svullnader orsakade av dålig kost, sömnbrist eller allvarliga allergier. 

 

Här är några saker att tänka på innan du investerar i ögonkräm:

Ha tålamod. Ingenting fungerar omedelbart. Att behandla området kring ögonen är en process som kräver tid och engagemang - särskilt när du väljer att behandla med naturliga och ekologiska ingredienser. 

Du arbetar mot naturen för att fylla på med borttappad fukt och näringsämnen och behandlar på djupet på ett säkert sätt. 

Hälsosam livsstil i kombination med en effektiv ögonkräm med bra formel och konsistens är lika med sant. 

Kan ögonkräm göra en märkbar skillnad?

Vissa märker en omedelbar skillnad i form av mer fukt, lyster och en mer avslappnad look. För andra så kan det ta veckor eller månader. 

Tips: Ta ett foto på dina ögon innan du börjar behandlingen med Argan & the Bee eller en annan favorit produkt.. Följ dina framsteg minst 30-60 dagar senare. Förändringarna kan vara subtila, så ett foto hjälper verkligen.

 

 

 

Hur ska en bra ögonkräm vara? 

Om du frågar oss...

1)  en effektiv ögonkräm skall tillverkas med ekologiska, vilt odlade och naturliga ingredienser. 

2) Ögonkräm får inte innehålla ingredienser som sulfater, parabener, ftalater, formaldehyder, toxic ingredienser såsom polysorbater, fenoxietanol, petrokemikalier, triklosan, TEA / DEA, syntetiska dofter/ färger och listan kan göras lång. 

3) måste innehålla ingredienser som är kända för att vara effektiva för behandling av den känsliga huden under ögonen. Ekologiskt behöver inte alltid betyda effektivt. 

4) måste granskas väl av både tillverkare och vara beprövad av kunder och ska helst tillverkas i små satser. Ingen massproduktion! 

 

Ögongel eller ögonkräm - vilket ska man använda?

Det finns tre huvudsakliga förhållanden: mörka cirklar, svullnader och rynkor. Hittills har vi ännu inte hittat en ögonkräm som kan hantera alla tre tillstånd samtidigt. 

Mörka cirklar kan kräva en produkt som ökar cirkulationen. För att behandla svullnad eller irritation behöver man ingredienser med antiinflammatorisk effekt och åtdragning.

Rynkor/fina linjer däremot kan behöva en produkt som är rikare på fukt och fettsyror. 

  

 Läs vad våra kunder tycker om ögongel och ögonkräm.  
 

ögonkräm bäst i test

Lär dig mer om Argan & the bee. Utsedd till årets bästa ekologiska ögonkräm 2019 av skönhetsredaktörerna på Aftonbladet. 

 


Lämna en kommentar

Kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.