0

Din varukorg är tom

06 July, 2020 3 min läsning

Du har äntligen beslutat dig för att ge örtfärgerna en chans! Du är nu helt redo för förändring. Den giftfria vägen. Du är redo för de växtbaserade hårfärger som du hört är skonsammare för håret och hårbotten. Men vänta!  Innan du börjar med detta äventyr, läs vidare för att undvika de fem misstag som många gör när de för första gången ska färga med naturlig hårfärg!


1. Applicera naturliga hårfärger på otvättat hår

Tvätta ditt hår! Ört-hårfärg kommer inte att lösa sig på otvättat, smutsigt hår. Den naturliga oljiga talgen som finns runt hårstrån kommer att minska resultatet.  Därför är rent hår viktigt för bästa resultat. Du kan också  tvätta håret natten innan du färgar. Men aldrig färga på smutsigt hår. 

2. Byt till naturlig hårvård

Folk som använder konventionella hårvårdsprodukter inser inte att deras hår behöver tid för att avvänja sig innan du färgar med naturlig hårfärg. Ta en titt på dina nuvarande hårvårdsprodukter. De innehåller antagligen silikoner och andra kemikalier. Silikon byggs upp över tid. Du måste ta bort silikonet (detoxa) och andra ämnen från håret. Men hur gör jag det? Eftersom silikoner är icke-vattenlösliga bör du gå till vår avgiftande lermask som tar bort den kemiska uppbyggnaden i din hårbotten.Rasulllera från Atlasbergen som många ekologiska frisörer använder innan en färgning.  Överväg också att byta till ett naturligt schampo. Fortsätt den här behandlingen med att använda naturlig schampo och en lermask, efter en månad ska hårbotten och frillan vara redo att ta emot örtfärgen effektivt.

3. Försök med en ljusare nyans

Är du brunett som vill bli blond?  Växtbaserade hårfärger kan inte ljusa upp håret. Örtfärger och Henna innehåller inte blekmedel. Blekmedel är egentligen en skadlig kemikalie som behövs för att oxidera melaninmolekylen i håret. Men vi kan uppnå vackra reflexer och nyanser i håret samt vårda håret med örtfärger. Vad sägs om det? 

4. Använd rätt material för att förbereda växtfärgen.

En perfekt örtfärgsblandning ska varken vara för tunn eller tjock.  Använd en glasskål när du blandar din naturliga hårfärg istället för en metall- eller aluminiumskål. Detta eftersom färgen kan oxidera och förändra pulvrets kvalitet. Trä eller plast rekommenderas inte heller eftersom de absorberar det naturliga färgämnet. Därför är glas,  det bästa alternativet - Det är dessutom lättare att rengöra!


5. Gör ett allergitest

Du hittar aldrig syntetiska ingredienser i våra växtbaserade örtfärger Yes I am free. Men vissa växtallergier är dock möjliga. Att utföra ett litet allergitest innan du använder örtfärgen kan försäkra dig om att du inte är allergisk. Applicera en liten mängd färgblandning på underarmen. Låt verka tills det är helt torrt. Om du känner obehag, skölj omedelbart! Detta indikerar att du kan ha någon form av allergi. Om du inte har haft några biverkningar efter 48 timmar kan du börja din växtbaserade färgresa med oss på Body Bazar. 

 

Fråga vår expert 

Är du fortfarande osäker att byta över till naturliga hårfärger? Fråga vår ekologiska hårfrisör Sevin Nordlund som kan svara  på era frågor och ge er tips och råd. Bor ni i hennes trakter är ni välkomna att unna er en färgning och en klippning. Hon är en expert inom området och har  färdigheter som är ovärderliga för någon som vill byta till växtbaserade färger. Dessutom är hon fantastisk trevlig. 

Möt Sevin Nordlund. Certifierad Ekologisk frisör och grundare till Studio 157Grön Salong. Nominerad till Årets Miljöpris i Sjuhärad. 

Sevin är även en av våra admin på vår facebook grupp: Vi som färgar frillan utan gifter.Gå du med också och ta del av en fantastisk community om 1000+ medlemmar. Välkommen! 

 

ekologiskhårsalongsevin  

 

 


Lämna en kommentar

Kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.