0

Din varukorg är tom

23 September, 2020 3 min läsning

 

Henna hårfärg är inte bara en 70 tals hippie kultur. Det är snarare en superläcker och tidlös färgningsmedel som har används som en pålitlig och säker råvara i över 5000 år!  Blir jag morotsröd eller grön i håret? Nej, det behöver du inte bli. 

Tillsammans med andra växter kan den hjälpa oss att uppnå blond, brun, mörkbrun och ljusbrun. Inte bara röda nyanser.

 


1. Vad är henna? - Vi börjar med fakta!

Så här skriver WIKI

Henna är ett rödbrunt färgämne i form av ett vanligen grönt pulver som i Sverige framförallt används för att färga hår. Henna är det arabiska namnet på busken Lawsonia inermis från vilken bladen insamlas och torkas. Henna har använts framförallt i Asien, Mellanöstern och Afrika under tusentals år för att göra mönster på händer och fötter, men är i västvärlden mest känt som hårfärgningsmedel. Även på andra kroppsdelar förekommer det att man gör icke-permanenta tatueringar med henna.

Det är ovanligt att ren henna framkallar allergiska reaktioner. Däremot saluförs henna uppblandad med kemikalier som kan ge starka allergiska reaktioner med bland annat andnöd som symptom. I svart henna, som inte kommer från hennabusken tillsätts ibland parafenylendiamin (PPD) som är allergiframkallande.

Henna är ett naturligt växtpigment som lämnar håret med en tydligt djup rik orange / röd färg. Den färgar håret skonsamt samtidigt som den bibehåller de naturliga undertoner.

2. Är Henna farligt för håret?

Henna hårfärgning anses vara ett bra conditioner för ditt hår, och kan göra det starkare, tjockare och mer glänsande. Den kan också hjälpa till att återställa den naturliga pH-balansen i ditt hår och hårbotten! Nej. Henna i sin naturliga form är inte farligt!

3. Hur länge varar Henna hårfärg?

Henna är en permanent hårfärg. Färgen är mest levande de första 4 till 6 veckorna, och enligt vår erfarenhet så börjar den gradvis blekna efter det. Viktigt att tänka på när du ska när du ska färga med henna, att det kan bli svårt att bli ljusare igen efter kort tid.  Tänk på det innan du färgar!

4. Är det rörigt att applicera?

Första gången man använder henna, kan man uppleva att den kladdar. Men så fort man har fått in vanan så går det jätte smidigt. Färga helst i badrummet. Hur kladdigt det blir beror på din blandning, är den för lös. Ja, då blir det rörigt. Se till att blanda till en lagom härlig konsistens som går att applicera. Kolla in denna video. Det är inte svårare än vad det är!  

 

5. Har Henna en lång verkningstid?

Det kan ta från 1 till 6 timmar för Henna att utveckla bra resultat. Duschmössan/plastfolie kan hålla färgen varm och hennan kan verka effektivare samtidigt som den förhindrar att det droppar när du går runt i huset! Har du inte tålamod kan du ha den i två timmar. Det brukar vanligtvis ge en lyckad resultat! 

6. Kan henna täcka grått hår? 

Ja det kan den göra. Men det är en liten extra process. Om du inte vill bli rödhårig rekommenderar vi att du lär dig mer om ekologisk hårfärg. Första gången man färgar upplever man inte att det täcker helt. Men fortsätter man färga kommer det att täcka. Färga gärna 2-3 omgångar utan att oroa dig. Du kan färga hur mycket och hur ofta du vill. Det är det som är det fina med växtfärger. De är skonsamma mot frillan!  

 

7. Är det svårt att byta hårfärg EFTER att jag har använt Henna? 

Vissa Henna märken har tillsatts metalliska salter, och som ett resultat kan du inte använda kemiska hårfärger över dem. Resultatet är en kemisk reaktion. Om detta händer är det viktigt att  du besöker en ekologisk frisör för bästa tips och råd.

8. Kan jag bli jag grön eller orange?

Inte om du följer instruktionerna och gör en testslinga. När du väl har fått in rutinen är det bara tuta och köra! Ditt hår kommer att tacka dig livet ut! Så visst är det värt att prova ett mer säkrare och vårdande sätt att färga håret. 


Sammanfattning: 

Henna hårfärg i sin rena form den säkraste formen av hårfärgning du kan använda. Vill du inte bli morotsröd - kan färgen blandas med andra råvaror och växter för att åstadkomma önskad nyans. 


Ditt hår förtjänar råa, naturliga ingredienser av högsta kvalitet för friskare, starkare, längre hår. Oavsett om du blandar din henna med ayurvediska örter eller väljer att köpa en färdig blandning så kommer du att få det friska håret du förtjänar.  

Ammoniak? Metalliska salter? PPD?  brinnande och svidande kemikalier i konventionella hårfärger? —Um, NEJ tack! Skippa tungmetaller och gå med i den helt naturliga revolutionen du också. Gå med Facebook gruppen "Vi som färgar frillan utan gifter". 

 

Vill du inte färga med Henna. läs gärna vad andra tycker om våra ekologiska hårfärger, Yes I am free. Det är fullt möjligt att gå från Blond till mörkbrun. Färga håret hemma som en PRO - Läs Färga håret utan kemikalier.


Lämna en kommentar

Kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.