av Archnaka sahi 01 May, 2020

cleanfacenaturally

Tvätta ansiktet regelbundet är viktigt för att ta bort olja, bakterier, smink, smuts och för att inte blockera porerna. Att enbart tvätta ansiktet med vatten tar inte bort smuts och orenheter. Det verkar vara enkelt att tvätta ansiktet, men det finns faktiskt en konst bakom det. Ta del av våra tips som kan hjälpa dig att effektivisera din rengöringsrutin. 

5 sätt att tvätta ansiktet på rätt sätt

Steg # 1

DRA NER TEMPERATUREN

Tvätta ansiktet med ljummet vatten. Varmt vatten hjälper till att lyfta upp smutsen från hudens yta (INTE het vatten).  Det kan kännas särskilt skönt på vintern, men för varmt vatten kan faktiskt torka ut huden. För att motverka fina linjer, finns även en teori om att kallt vatten ska 

Steg # 2

TVÄTTA I CIRKELRÖRELSER 

Applicera den önskade mängden rengöring. När du rengör huden rör alltid i uppåtgående cirkelrörelser. På detta sätt masserar du ansiktet och främjar blodcirkulationen. Massera aldrig huden nedåt. Använd fingertopparna och massera försiktigt ansiktet i cirkulära rörelser, med hjälp av lätta tryck. Det finns ingen anledning att gnugga och trycka kraftigt. Huden blir inte renare! 

Steg # 3

RENGÖR INNAN LÄGGDAGS

Det är viktigt att rengöra huden och särskilt innan läggdags. Sov inte med smink på! Det kan orsaka tilltäppta och förstorade porer. Det kan även leda till irriterad hy. Huden får inte återhämta sig och kan tappa lyster, liv och glans och se trött och hängig ut. Natten är den tid då huden kan återhämta sig. Se till att ansiktet är ren, tonad och återfuktad innan du kommer i säng.

Steg # 4

ANVÄND NATURLIGA INGREDIENSER

Undvik att tvätta ansiktet med billiga tvålar som innehåller sulfater och andra kemikalier. Det är ämnen som i längden kan skada din hy och låta den åldras i förtid.  Vi rekommenderar den milda och effektiva traditionella svarta tvål från Ghana.  

Steg # 5

TORKA ANSIKTET RÄTT 

Nu när du har bemästrat rengöringsrutinen, se till att torka rätt. Undvik att gnugga ansiktet med en handduk. Detta kan vara som en slipmedel för huden och leda till irritation och rynkor med tiden. Klappa istället försiktigt huden torr och torka med en ren handduk. Använd INTE en handduk som du torkar händerna med. Reservera en särskild handduk enbart för ansiktet och var noga med att tvätta den ofta.

Hur ofta ska jag tvätta ansiktet med tvål?

SVAR: Tvätta inte ansiktet för ofta. Det kan förstöra hudens egen produktion av naturliga oljor och orsaka överproduktion av talg. Hur ofta du kan tvätta med tvål beror på om du har fet eller torr hy. Personer med fet/problemhy/acne behöver tillexempel tvätta oftare än personer med känslig/normal hy. Djuprengöring i kombination med exfoliering med hjälp av en mild tvål kan vara till stor nytta för perosner 

 

Vi rekommenderar

Afrikansk svart tvål. En mild exfolierande rengöring från Ghana. 

afrikansksvarttvål

 

BÄST I JÄMFÖRELSETEST

Har tidigare recenserat den svarta tvålen som det bästa jag testat mot min eviga acne. Har nu testat ett flertal andra svarta tvålar för att jämföra. Visst de var också bra men tyckte inte de var lika exfolierande och djuprengörande som Body Bazars. Dessutom är den ju både fairtrade och eko!! Bäst i test är den alltså fortfarande!!

- Lisabet. Varifierad köpare. 

 

 

Archnaka sahi
Archnaka sahi


Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan de visas.


Ytterligare artiklar om Bazar Lifestyle

ekologiskhårfärg
5 misstag folk gör när de färgar med naturlig hårfärg

av Archna Sahi 06 July, 2020

Ta del av 5 vanligaste misstag folk gör när de färgar med naturlig hårfärg för första gången. Undvik dessa och lyckas färga frillan helt utan gifter!
Så bygger du en hållbar hudvårdsrutin
Så bygger du en hållbar hudvårdsrutin

av Archna Sahi 09 May, 2020

Hitta din perfekta hudvårdsrutin på Body Bazar. Förvirrad över vilken ordning du ska ta dina produkter. Här förklarar vi hur du enkelt  bygger din skönhetsrutin utan att det ska behöva vara komplicerad.

 

 

faktaomhuden
9 överraskande fakta om huden

av Archna Sahi 06 May, 2020

Vi gör det vi ska. Vi rengör huden på djupet. Smeter på med krämer och oljor. Men hur mycket vet vi egentligen om huden? Här kommer fakta du kan ta med dig för livet för att lära känna vår största organ i kroppen!
Skriv upp dig på nyhetsbrevet & Få 10% rabatt

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer.
Okej