0

Din varukorg är tom

25 November, 2020 2 min läsning

Den är äntligen här. Schampotvålen med ricinolja, den utan sulfater.  Som vi har längtat! 

Sa du att man kan tvätta håret med tvål, kan man verkligen det? Låter ju knas! 

Recension: @Annamagnussen_

"Jag har alltid varit fascinerad över konceptet bakom schampotvål..."

Så jag bestämde mig för att utveckla en egen version med min favorit hårolja - ricinolja! 

I samarbete med en fantastisk tvåltillverkare (familjeföretag som ärvt en gammal tvål tillverkningsmetod) tog vi fram en härlig schampotvål som jag nu är helt förälskad i.  Detta är svenska folkhemmets nya sätt att ta hand om håret och dumpa plastflaskan för alltid. 

Jag har sedan jag startat Body Bazar verkligen strävat efter att avstå plast. Som grundare till Body Bazar  har jag en vision - Jag vill vara med och befria världen från plastavfall. 

Genom åren har jag hunnit att testa olika schampo. Jag har provat alltifrån fasta tvålar, naturliga flytande schampo till torrschampo och leror.

Ärligt talat så har inget hjälpt som denna. 

Mitt lockiga hår kändes lite fettigt och klibbigt de första tvättarna. Grovare än "normalt" men ren och relativ mjuk när den torkade, den löddrade fint och luktade milt och gott. Jag var redan beredd på omställningsprocessen, men också nervös över vad det innebär att lansera en schampotvål för mina trogna kunder. 

Efter 2 veckor överträffade denna lilla nakna schampotvål mina förväntningar. Mitt hår kändes lent, glansigt och inte alls fettigt.

"Nu kunde jag till och med gå  5 dagar utan att tvätta och håret blir  inte flottigt. Min hårbotten var nu i balans, hanterbart och jag överlycklig". 

Det tog ett år innan jag bestämde mig för att lansera. Jag ville göra en testpilot och se hur olika hårtyper reagerar.  Störst skillnad gjorde den på min bror som hade kliande hårbotten och problem med mjäll och skorpor. 

Den positiva responsen var över förväntan.

Men något fattades. Den där silkiga känslan för oss med kinky, Curly hår. Till schampot utvecklade jag en balsamkaka. Också  med ingrediensen - Ricinoljaoch helt utan plastflaska också.  Ett perfekt komplement till alla som har lockigt och strävt hår eller för den som vill få åt den där silkeslena känslan efter varje tvätt. 

Jag hoppas att ni kommer att gilla Body Bazars nya No waste collection lika mycket som jag och min omgivning gör.  Jag vill däremot inte påstå att denna tvål passar alla hårtyper. Men jag tycker absolut att det är värt att testa.

Fungerar den inte för ditt hår, så får du pengarna tillbaka. Yapp, du hörde rätt. Så mycket litar vi på denna lilla tvål att jag vågar lova dig pengarna tillbaka om du är missnöjd. För det jag strävar efter är glada och 100 % nöjda kunder. 

Jag vill dock upplysa er att göra rätt från början.

Följ steg för steg guide vad du ska tänka på när du swishar över till  schampotvål. 

Visst är konceptet helt fantastiskt? Istället för att köpa stora plastflaskor fulla av flytande kemikalier för att rengöra håret använder du istället en liten praktisk vårdande tvål som motsvarar 2 stora schampo flaskor.  Miljövänligt, effektivt och smart! 

Dela gärna dina tankar kring våra nyheter och har du hunnit at testa den? Så dela din upplevelse med oss. Ris eller Ros. Spelar ingen roll. Skriv👇🏽


Lämna en kommentar

Kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.