EKOLOGISK HÅRFÄRG - VINRÖD

Tillgänglighet: I lager

169,00 kr
Pris inkl. Moms

YES I AM FREE är ekologiska hårfärger helt fria från skadliga kemikalier! Du behöver inte längre utsätta dig för hälsorisker som kliar och svider.  Istället kan du känna dig fri att färga håret med helt naturliga växt extrakter som samtidigt ger styrka, spänst och lyster. Alla ingredienser är ekologiskt odlade och tillverkade rättvist under strikt kliniska förhållanden.


Lider du av känslig hårbotten, eksem eller klåda? Då är syntetfärger absolut inget för dig. Viktigt att särskilt överväga under graviditet, amning, vid astma eller för dig som lider av andra känsligheter.  YES I AM FREE passar ALLA! Med gott samvete kan du njuta av veganska, biologiskt nedbrytbara, ekologiska hårfärger fria från alla tänkbara syntetiska tillsatser.


Befria dig från hårfärgerna som varken bryts ner av kroppen eller naturen och undvik starkt hormonstörande ämnen i alla former.


Färga och vårda frissan naturligt med YES I AM FREE! 


 


Volym: 100 GRAM

SKU: CH

CATEGORY: EKOLOGISK KROPPSVÅRD

ELLER
5 SKÄL ATT HANDLA PÅ BODY BAZAR

Schyssta skönhetsprodukter.

Snabba leveranser 2-3 arbetsdagar.

Pengarna-tillbaka-garanti.

Engagerad och hängiven personal.

Såklart 1000% Naturligt!.

 

INNAN DU BÖRJAR…

Gör ett hudtest för att kontrollera allergier. Blanda 1 tesked färgämne och rör om till en tjock pasta med varmt vatten. Applicera på på armens insida. Täck med plastfolie och låt verka i 2 timmar. Tvätta sedan bort och vänta i 48 timmar. Om du inte upplever någon irritation under den tiden är det rimligt att anta att du inte regerar på hårfärgen. 

  

FÖR ATT INTE BLI ÖVERRASKAD

Gör ett annat test innan du färgar hela håret. Blanda och applicera en liten mängd färgämne i en bit av håret alternativt färga hår från din hårborste. Testet kommer att ge dig resultat på den slutliga nyansen samt appliceringstiden. Exempelvis: Om du testar att färga under 1,5 timme och färgresultatet inte blir mörkt eller tillräckligt djup och intensiv nog för dig, kan du låta färgblandningen verka i håret under en längre tid. Vi uppmanar alla nya som ska använda YES I AM FREE att helst inte hoppa över detta steg.

 

TA STEGET. FÄRGA HÅRET!

Applicera färgen på nytvättat, torrt eller lätt fuktigt hår.

Blanda i ett glas eller porslin skål. Ej metallisk skål/sked.  Tillsätt långsamt 300-350ml varmt vatten (25 % vatten och 75 % pulver) till färgämnespulver och blanda ordentligt till en slät konsistens, liknande turkisk yoghurt.  Det måste vara tjockt nog att inte rinna av håret och lätt nog att för en enkel och smidig applicering. Om hårfärgen är alltför utspädd kommer den att förlora sin effektivitet.  Om den är alltför tjock kommer den inte att lägga sig ordentligt i håret. Är du orolig för att hälla på för mycket vatten. Häll lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

Täck axlarna med en handduk och sätt på dig handskarna. Applicera färgblandningen i ett tjockt lager med hjälp av fingrarna (inte en pensel, det blir bara bökigt), speciellt på rötter och gråzoner. Börja med rötterna och arbeta dig fram till ändarna. Smörj gärna med kokosolja på hårfästen för att enklare torka bort färgen efter appliceringen.

Sätt håret i en knut när den är täckt med färgen. Torka sedan färgen från öron och hårfästet. Täck nu huvudet med duschmössan som tillkommer i colors in (h)air och linda därefter huvudet med ytterligare en handduk eller en mössa. Detta säkerställer att färgämnet är tätt packad på dina rötter och att huvudet är varmt.  Färgen släpper bäst och blir mest effektivt med hjälp av värmen. Enbart duschmössa eller plastpåse är inte lika effektivt själv som med en varm mössa på.  

Låt hårfärgen verka i 1-4 timmar. Du kan experimentera och lämna färgen under längre tid. Ju längre desto bättre. Vi rekommenderar att låta hårfärgen verka minst 45 minuter innan du tvättar av.

Du kan färga ögonbrynen med Colors in (H)air,  se bara till att du inte få det på ögonen.

 

Mått

- Kort hår: 20-30 g pulver

- Axellångt hår: 40-60 g pulver

- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

  

INFÖR TVÄTTEN

Skölj håret ordentligt tills vattnet nästan är klart. Det här är en väldigt viktig process. Om färgämnet inte tvättas av grundligt före schamponering, kan den färga av sig i några dagar efteråt. Ge håret två ordentliga (naturliga) schamponeringar och skölj noga. Använd inte hårvårdsprodukter som innehåller eteriska oljor. Inte heller schampo och balsam som innehåller parabener, sulfater och silikoner. Det rekommenderas för ytterligare resultat att bara tvätta håret med vatten och schamponerar efter 24 h. Har du tid och ork? Ja, varför inte! 

 

RESULTATET

Det finns inga exakta färgkartor när man färgar med ekologisk växtfärg. Färgresultatet är individuell och unik för varje person.  Det blir därför svårt att garantera exakt färg. Det kan bero på olika faktorer såsom gråhårsandel, hårets kvalité, om ditt hår är kemiskt behandlad osv.  Örter ger ett annorlunda resultat än syntetfärgerna. Vi ber därför alla våra kunder att vara införstådda med att vi jobbar med naturen, och inte emot den. Följ våra instruktioner noga för bästa resultat.  

Är du mörkhårig?

Visst kan du färga håret med colors in (H)air. Du kan dock inte bleka eller färga håret ljusare till exakt färg.  När du färgar med 1000 % naturliga växtextrakter får du en extremt vårdande kur samt vackra nyanser som skiftar i ljuset från brunt till vinrött.

Är du ljushårig?

Gratulerar! Du kan välja din färg och i princip få de önskade nyanserna vi har att erbjuda.  Tänk på att resultatet på nyanserna är individuell och unik!

Är du gråhårig?

Resultatet kan variera. Det beror helt på hårets struktur och hur mycket pigment man har kvar i hårstrån. Ju mer pigment desto bättre täckning. En del kan behöva två appliceringar för att uppnå resultat. Vår erfarenhet säger att fint grått hår absorberar färgen bättre än grövre och tjockare grått hår.  Vi kan inte alltid garantera 100 % gråhårstäckning, men nästan! Att sitta en timme under värmemaskin hos en hårsalong kan ge kraftigare gråhårstäckning redan vid första appliceringen. Men det går även bra med en varm mössa på. De bästa nyanserna för att täcka grått hår är vinröd om rödaktig nyans önskas, (resultatet blir INTE morotsröd), och mörkbrun om en brun till svart nyans önskas. Brun tenderar att göra mycket grått hår ljusröd och därför rekommenderar vi inte brun växtfärg på helt grått hår.  Ett annat tips är att mixa ihop mörkbrun och vinröd och experimentera till drömnyansen! Om ditt gråa hår är koncentrerat till ett område, till exempel tinningarna, applicera färgen på detta område. Vi rekommenderar att man färgar hela håret var 3:e månad för ett vårdande resultat.  Har du kemisktbehandlat hår?

Kemiskt behandlat hår? 

Har du tidigare färgat håret med kemiska hårfärger är det viktigt att ”avgifta” håret innan du färgar med colors in (h)air. Detta är ett viktigt steg att inte hoppa över för  bästa resultat.  Tvätta bort silikoner och andra syntetiska ämnen med vår renande rasullera (Just Rhasoul Clay) före färgningen. Vi rekommenderar alla våra YES I AM FREE kunder att byta till ekologiskt schampo och balsam. Vänta gärna 2-3 veckor innan du använder vår coctail av växtörter på kemiskt behandlat hår.  Men vill du ändå färga på en gång se till att detoxa med rasullera först.

 

HÅLLBARHET

Till skillnad från syntetisk hårfärg bleks YES I AM FREE bort jämt tillsammans med den egna färgen. Resultatet blir bättre för varje gång du färgar. Hållbarhet: 6-8 veckor.  

 

VARNINGAR

Färga inte dina ögonfransar med colors in (H)air! 

Applicera inte färgen på irriterad hud eller sår.

Om färgblandningen kommer i kontakt med ögonen, tvätta genast med vatten.

Håll förpackningen och dess innehåll borta från barnen.

När färg pulvret blandas med vatten bör den användas omedelbart och kan inte lagras i flera dagar. Möjligtvis över natten, men inte längre.

 

FÖRVARING

Om färg paketet är oöppnat ska den förvaras på en sval plats, den kommer att hålla i 24 månader från tillverkningsdagen.  Återförslut en öppnad förpackning tätt och förvara den på en sval, torr och mörk plats. Om den svarta påsen inte är förseglad, kommer färgpulvret att reagera med fukt i luften och börja oxideras, vilket gör färgen mindre effektivt.

 

TIPS!

En oljeinpackning med Just Arganoil 3 dagar efter färg applikationen för ytterligare fukt, glans och styrka rekommenderas. Just Arganoil är chock full av essentiella fettsyror omega 3, 6 och 9 och innehåller den kraftfulla antioxidanten vitamin E som är vårdande för hårsäckarna och hårbotten.  Massera in en måttlig mängd i hårbotten och hårlängden. Låt verka över natten och tvätta av nästa dag.


Att färga håret med växtextrakter är oerhört tillfredsställande och extremt vårdande. Du färgar inte bara håret. Du vårdar det också!

Kundrecensioner

Bomb färg Recension av Stéphanie
Value
Quality
Price
Jag älskar denna super naturliga hårfärg!!! Fick en super färg , finare än vad jag förväntat mig! För extra färgning så hade jag färgen 4 timmar i håret men jag fick en stark vinröd färg, super snyggt. Tänk att det funkade på mitt bruna hår!!! Jag rekommenderar shampoo och balsam från the bodyshop då dom inte innehåller, paraben, silikon och sulfater. Upplevde starkare och tjockare hår efter färgningen <3333: Massa kärlek! (Skrevs den 2016-10-05)

Skriv din egen recension

Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Vänligen, logga in eller registrera dig

Ingrendienser

Ingrendienser Indigo (Indigo Fera Tinctorial), Amla (Emblica Officinails), Harad (Terminilia Chebularez), Shikakai (Acacua Cancinna), Brahmi (Bacopa Monnieri), Bhringraj (Elcipta Alba), Henna (lawsonia Inermis).