Yes I am Free!

Yes I am Free!

per sida

5 artiklar

per sida

5 artiklar

Vad är Ekologisk Hårfärg?

Ekologisk hårfärg är en örtfärg baserad på torkade blommor, örter och växter. En perfekt blandning av kraftfulla vårdande örtfärger som både färgar och vårdar på samma gång! 


Du har säkert någon gång velat ändra hårfärg men varit nervös över kemikalierna i de konventionella hårfärger? Du kan nu koppla av. Vi har alternativ till hårfärger som innehåller giftiga ämnen. Nu kan du färga och vårda håret med YES I AM FREE med gott samvete. Oavsett om du är gravid, ammande eller allergiker.  Namnet YES I AM FREE säger sig självt!

 

Din ekologiska hårfärg kan vara giftig

Att en hårfärg är ekologisk innebär inte att den är helt fri från giftiga tillsatser. Produktbenämningar som "naturlig" "ekologisk"  "organisk" eller "utan ammoniak" kan fortfarande innehålla tveksamma tillsatser och ge livslånga biverkningar som eksem och kontakt allergier. Se här en granskning som Institutet för miljömedicin (IMM) på Karolinska Institutet har gjort. 

Ett av de vanligaste färgämnena i produkter på den svenska marknaden heter toluen-2,5-diamine (TDA).
En tysk studie visade att höga halter av kemikalierna i hårfärg tränger in i hårbottnen och sprids i kroppen. I studien mättes halter av ämnet TDA i urinen 48 timmar efter hårfärgning. Citat ur studien: 

Ämnet PPD (p-phenylenediamin) är ett starkt preparat som kan finnas i de så kallade naturliga hårfärger och som kan vara allergiframkallande även när den används i små mängder. PPD förbjöds i Sverige 1940-talet, men blev tillåtet igen när Sverige gick med i EU 1995. PPD är bara ett exempel i en oas av tillåtna giftiga tillsatser. 

Ekologiska hårfärger med fokus på din hälsa! 

Yes I am Free är din kompletta naturliga hårfärg. PPD fri, ammoniak fri, peroxid fri, sulfatfri, parfymfri...helt fri - helt enkelt! 

Body Bazar erbjuder ekologiskt odlade råvaror från Indien. Välj mellan 5 populära nyanser. Brun, mörkbrun, vinröd, rosbrun och ljusbrun. Njut av en unik kombination av örter, blommor och växter som gjort miljontals människor nöjda sedan tusentals år tillbaka i tiden.  Upptäck vad Amla, Shikakai, Brahmi, Harad, Bhringraj, Indigo och Henna kan göra tillsammans. Gravid? Ammar du? Är du allergiker? Har du atopisk eksem? Då är YES I AM FREE verkligen något för dig. 

Tillverkning och Produktion 

Body Bazar samarbetar med en väletablerad tillverkare som odlar en av världens bästa klasser av naturliga örter för hårvårdsprodukter.  Alla ingredienser framställs och bevakas av ett kvalitetssystem med kontinuerlig uppföljning. Tillverkarna använder sig av innovativ teknik och gör kliniska analyser som intygar att hårfärgerna förpackas på hygieniskt sätt. 

Alla våra ingredienser skördas lokalt i ett beskyddat område. Många bönder anställs och ingen får betalt mindre än statens minimum lön. Inget utnyttjande av barn arbete förekommer. Hårfärgerna fraktas från Indien direkt till Sverige över hav.

Vi uppfyller Good manufaturing practice. 

Certifiering enligt Eurocert