BODY BAZAR STORY

OM BODY BAZAR 

Body Bazar erbjuder en av framtidens mest hållbara skönhetsprodukter. 1000 % naturliga, miljövänliga, snygga samt helt fria från konstgjorda ämnen. Kontrollerade ingredienser och i största mån ekologiskt certifierade. Handgjorda, fräscha, behagliga och framställda under rättvisa arbetsvillkor. Alla i teamet arbetar stenhårt för att ge dig speciella skönhetsupplevelser. I år lanserar vi 7 kollektioner  kreativt designade och tillverkade med respekt för miljön, djur och människan. 

Varje världsdel har sina identiska naturliga råvaror fantastiska för skönhet och hälsa. Varje land har en skönhetshistoria och kulturarv att berätta. Låt Body Bazar introducera dig för världens bästa och mest omtalade skönhetshemligheter. 

 

BODY BAZAR ÄR SKÖNHET!
En värld med eftertraktade och schyssta ingredienser.
En värld med skönhetsprodukter som lever upp till sina etiketter.
En värld som tar hand om sina medmänniskor och planeten
En värld med miljövänligt emballage, mindre pack och nästan inget plast.
En värld Såklart Ekologisk - Såklart 1000 % naturlig!

 

BODY BAZAR STORY!

När jag jobbade med utvecklingsprojekt för de svenska myndigheter och NGO’s, upplevde jag som kvinna, mamma och hörselskadad svårigheter att uppnå mina projektmål. Det värsta var känslan av att inte passa in. Jag kom på att nyckeln till framgång var att ta min egen väg.

2011 bestämde jag mig för att avsluta min anställning och lägga min examen åt sidan. Allt för att hitta tillbaka till mig själv. Jag visste inte hur jag skulle knyta ihop min passion, erfarenhet och dröm till en arbetsyssla som samtidigt ger tillbaka till andra. Men något var säkert. Jag ville bli en social entreprenör!

Efter att jag hade sett filmen The Story of Cosmetics 2012 förändrades hela min inställning till skönhet. Jag var helt chockad över gifterna i skönhetsprodukter jag dagligen konsumerade. Jag ställde frågor som: Hur kan naturens skönhet vara så manipulerad? Hur kan termer som "ekologiskt" och "naturligt" inte ha en rättslig definition? Hur kan till och med barn schampon innehålla giftiga kemikalier kopplade till allergi- och cancerframkallande ämnen? Jag bestämde mig för att bli skönhetsidustrins främsta change maker. En innehållsdetektiv med kraft och förmåga att bidra till en bättre värld.

2012 föddes konceptet bakom BodyBazar med ett löfte om att alltid erbjuda rena skönhetsprodukter i världsklass tillverkade med kärlek och omtanke. Body Bazar alltså, platsen där 1000% naturlig skönhet är ett faktum och där kultur och annorlundahet står i fokus.

 Önskar er en fantastisk shopping upplevelse!

VD & Grundaren till BODY BAZAR SWEDEN AB

Hanan K