EN SCHYSSTARE VÄRLD

En Schysstare Värld

Största orsaken till fattigdom är att människor inte har ett arbete att försörja sig på. Värre är att arbeta stenhårt på ett lantbruk mer än 12 timmar om dagen och ändå inte ha råd att försörja sin familj. Varje köp du gör på Body Bazar har förmågan och kraften att skapa fler rättvisa arbetstillfällen. 

Vi har valt att samarbeta med kooperativa kollektiv som åtar sig ett ekonomiskt, moraliskt och etiskt ansvar. Vi åtar oss ansvaret att lyda och implementera alla viktiga principer om rättvis handel och ekologiska normer. Våra partners tillämpar rättvisa arbetsvillkor i enlighet med landets garanti för minimilön. 

Vi strävar efter öppenhet och genomsynlighet och nöjer inte oss med bara tomma påståenden. Vi arbetar för närvarande med en film som närmare ska dokumentera för er om kvinnornas arbetsförhållanden i Ghana. Vårt främsta fokus är att stärka kvinnornas självständighet i landsbygden, hjälpa familjer och deras barn att få tillgång till mat, utbildning och hälsovård.  Vi tror på ekonomisk frihet. Vi tror på empowerment!

AfriCAN More! 

Socialt Ansvar

AfriCAN MORE är ett  långsiktigt socialt utvecklingsprojekt inbakad i vår affärsmodell. Syftet är att lyfta upp Afrikas odlingar av naturligt rena råvaror som en möjlighet till ekonomisk frihet för människor i behov. Afrika är en kontinent med otroligt rika naturresurser. Japp! Afrika HAR skönhetsskatterna som idag hittas i nästan varje skönhetsprodukt.  Innan vi låter dig njuta av alla dessa goodies kräver vi i första hand att råvarorna ska framställas och fördelas rättvist!   

Råvaror som  Sheasmör, Kakao, Moringa och Boabab är en kvinnodominerande arbetssektor i västafrika och en möjlig inkomskälla. Tyvärr så utnyttjas denna arbetsmarknad kraftigt och alla vinster fördelas inte rättvist. 

Det har varit en tuff resa att hitta rätt kvinnokooperativ i Ghana som strikt följer efter de internationella kraven på miljöhållbarhet, rättvis ekonomi och social utveckling. Nu är det äntligen dags att presentera vår nya kollektion, AfriCAN MORE som snart kommer att bestå av fler goodies...

AfriCAN MORE är inte bara en kollektion. Det är mycket mer. AfriCAN MORE handlar om  hopp, optimism och ett starkt civilt samhälle i västafrika. Det handlar om kvinnornas egenmakt. Det handlar också om insamlingsprojekt för miljö-, utbildnings- och hälsofrågor.   

Tillsammans kan vi förverkliga AfriCAN MORE!


Allt du behöver göra är att:

 • Shoppa loss på BAZAREN!
 • Ta en bild på dina schyssta goodies
 • Posta på sociala medier med hashtaggen #AfriCANmore


AfriCan + More = Afrika-Kan-Mer!  


MILJÖ ANSVAR

Miljöfrågor och Body Bazar går hand i hand. Vi kallar oss själva för ett hållbart företag. Men vi kan alltid bli bättre. Body Bazar strävar efter...

 • Att förbruka mindre resurser såsom el, papper och kontorsvaror.
 • Att i första hand välja miljöanpassade färdmedel. Vi transporterar för närvarande 80 % av våra produkter över hav. I takt med vår tillväxt
  vill vi minimera flyg transporter ytterligare.
 • Att främst erbjuda förpackningar i glas och aluminium och undvika plast i största möjliga mån.
 • Att i framtiden bli ett gott föredöme för våra leverantörer och samarbetspartners. 
 • Att uppmuntra och påverka våra medarbetare till delaktighet i miljöarbetet.
 • Att i framtiden, när Body Bazar finns på den fysiska planen, erbjuda kunder påfyllning och återvinning av förpackning i utbyte mot CREDIT.
 • Att använda mindre förpackningar. Hellre omslagspapper än BOX!
 • Att erbjuda naturliga och ekologiska ingredienser 
 • Att helt förkasta kemkalier!

Vår princip: Såklart naturligt, såklart ekologiskt, såklart icke testat på djur!